Laatste oefenduels voor Dames 1

De competitie nadert, nog slechts 2 weken en dan mogen de dames echt aan de bak. Deze week stonden er nog twee oefenwedstrijden op het programma, beide thuis in De Bloemhof, waar zowaar ook de kantine weer geopend is. En dat is toch wel heel erg prettig voor de vaste toeschouwers.

09-09-21 Green Park DS1 – Westsite 30-37

Donderdagavond, een zwoele nazomeravond. Het is warm in Hal 2. Vanavond een oefenduel tegen Westsite uit Amsterdam, wederom een team wat we ook in de competitie gaan tegenkomen. De wedstrijd is 3 x 25 minuten, dus ook conditioneel weer een proef van bekwaming. De 1e helft gaat gelijk op, doelpunten aan beide kanten en het is stuivertje wisselen wie er aan de leiding is. Aalsmeer heeft toch wel weer veel balverlies en slordigheden en verzaakt om uit te lopen. Westsite maakt daar dankbaar gebruik van en onze meiden doen zichzelf daar enorm mee tekort. Toch rusten we met een 11-9 voorsprong. 2e helft. Westsite is feller, meer loopbewegingen en komen ook meer in scoringspositie. De dames uit Amsterdam buigen de achterstand om in een comfortabele 20-23 voorsprong. Lesje in effectiviteit en Aalsmeer laat het een beetje lopen zo lijkt het. We maken ons op voor de 3e helft, kijken of het gat gedicht kan worden, maar het loopt vandaag niet. Westsite speelt het spel ervaren uit. Heel even komt Aalsmeer wat dichterbij, maar dat is slechts van korte duur. We verliezen met 30-37, er is nog wel wat werk aan de winkel.

Doelpunten : Fleur Houtzager 7x, Mandy Seuren 5x, Robin Sahalessi 5x, Nanda Jansma 3x, Renée de Rooij 3x, Lisa Hölsscher 3x, Noël Reus 2x, Kymani van Putten 1x, Amber van der Lans 1x Reddingen : Ashley de Munck 8x, Dyanne van Langeraad 4x, Rachelle Blom 4x

12-09-21 Green Park DS1 – WVV DS1 26-25 (14-10)

Een laatste oefenwedstrijd voordat de competitie zal starten. Er is weinig te beleven deze zondag in de Bloemhof, we zijn de enige wedstrijd van vandaag. Dus we doen het licht aan en straks ook weer uit, de kantine blijft gesloten. Vandaag is Peter Tier de coach, een vertrouwd gezicht voor onze meiden. Quintes/VVW uit Wervershoof komt dit seizoen uit in de 2e divisie.

Aalsmeer schiet werkelijk uit de startblokken. Er wordt fel en geconcentreerd gespeeld. Stevig in de verdediging, snel in de break, en vooral goed positiespel. De bal gaat rond in hoog tempo en VVW heeft het nakijken. Aalsmeer loopt al snel uit naar een 7-0 voorsprong voordat de dames uit Wevershoof iets terug kunnen doen. Maar zoals altijd zie je dat een wedstrijd wat stabiliseert. VVW komt meer en meer in het spel, Aalsmeer laat het touw misschien onbewust ietwat vieren. We rusten met een 14-10 voorsprong.

Tweede helft, VVW laat zich duidelijk niet nog een keer verrassen, die staan nu op scherp. De wedstrijd gaat dan ook gelijk op, met doelpunten aan beide kanten. De marge wordt niet groter, verkleint zo nu en dan om vervolgens weer verder uit te lopen. Tegen het einde wordt het toch nog spannend. VVW trekt de stand naar een marge van slechts één doelpunt, Aalsmeer doet weer wat terug via Sonja van Wechem. Nog 30 seconden op de teller, time-out bij VVW. Die willen op zeker nog één keer scoren. Aalsmeer loopt in het voor opgezette plan, eindstand 26-25. Volgende week naar Heemskerk, voor het “echie”, het kan nog alle kanten op.

Doelpunten: Nanda Jansma 7x, Renée de Rooij 4x, Lisa Hölscher 4x, Noël Reus 3x, Mandy Seuren 3x, Sonja van Wechem 2x, Robin Sahalessi 1x, Danila Korenwinder 1x, Kymani van Putten 1x, Reddingen: Dyanne van Langeraad veel, Ashley de Munck veel.

Leave a Reply