Historie

Historie

Handbal in Aalsmeer is gestart in 1932

Handbal Aalsmeer

Handbal in Aalsmeer is gestart in 1932, eerst als onderdeel van de turnvereniging en vanaf 1974 in een zelfstandige vereniging. Handbal werd in die tijd gespeeld op een voetbalveld ( ‘elfhandbal’) en pas in het begin van de veertiger jaren van de vorige eeuw werd er ook binnen gespeeld. Dat Aalsmeer daarin voorloper was, was te danken aan het feit dat er in de veilinghal gespeeld kon worden. Het was dan ook niet toevallig dat Aalsmeer in 1945 de eerste zaalhandbalkampioen ( toen nog een officieuze titel) werd. Na de oorlog evolueerde het handbal: van elfhandbal naar zevenhandbal, eerst op gras, later op een verharde ondergrond, terwijl het zaalhandbal een steeds belangrijker status kreeg. De situatie nu is dat veldhandbal alleen nog een recreatieve functie vervult en dat het zaalhandbal de officiële (top)sportvorm is, die wereldwijd beoefend wordt en zodoende ook een Olympische sport is.

Succesvol verleden

De banners in de sporthal vertellen het rijke en succesvolle verleden van Aalsmeer, met vele kampioenschappen en bekerwinsten! Daarin was het seizoen 2003-2004 met het behalen van de ‘triple’ ( Supercup, nationale beker en landskampioenschap) het tot nog toe onbetwiste hoogtepunt.

Succes jeugd

Ook bij de jeugd zijn er vele successen behaald. Een jaar waarin een of meer jeugdteams niet meestreden om het Nederlands kampioenschap  is in de annalen waarschijnlijk niet te vinden. Dank zij de eigen jeugdopleiding en de aandacht voor de kwaliteit van de trainers wordt deze traditie nog elk jaar voortgezet