Greenpark DS1 wint wél in de tweede helft

24-05-22 Green Park DS1 – Quintus DS2 29-34 (16-22)

Een door-de-weekse wedstrijd thuis, ook wel een keer leuk. De dames van Quintus DS2 zijn bij ons te gast. Ze staan 2e achter kampioen VOC DS2. Een competitie die overigens geleid wordt door maar liefst 3 tweede teams; VOC, Quintus en Kwiek. Promoveren mogen ze niet, dus kan zo maar zijn dat de 4e plek leidt tot promotie naar de EreDivisie. En vanuit de overlevering vernemen wij dat ook daar niet alle teams voor staan te spingen. Niet dat wij ons daar druk om maken. Onze dames moeten vechten voor lijfsbehoud, en dat is al lastig zat. Het verhaal is inmiddels bekend, nooit echt worden weg gespeeld, maar een vuist maken is ook heel erg lastig. Toch hebben we elke wedstrijd weer het gevoel dat het kan. Ook vandaag, voor niemand nie bang.

1e Helft. Quintus komt al snel op een comfortabele voorsprong. Niet dat het gat heel erg groot wordt, maar de marge van 2 – 3 doelpunten is voor de dames van Kwintsheul gewoon erg lekker. Het handbalt net even makkelijker, Aalsmeer hangt aan het touwtje, daarmee is de druk van de wedstrijd. Het is aan Aalsmeer om dat om te draaien, maar onze dames kunnen geen vuist maken. Net even het geluk mee hebben, die éne bal die raak was, maar afgefloten wordt vanwege een voetfout. Die strafbal die er gewoon in moet, die break die door de keeper van Quintus wordt gestopt. Het maakt het verschil. We rusten met een 16-22 achterstand.

2e Helft. We zetten de teller gewoon een keer weer op 0-0. Aalsmeer weet al snel 2x te scoren en daarmee het gat iets verder te dichten. Nu geconcentreerd blijven spelen. Druk zetten en het spel naar je toe trekken. Het lukt aardig in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Maar het afronden is slecht. We komen zelfs in overtal te staan, maar weten het niet af te maken; we komen niet dichterbij. En dan weet Quintus het spel wel weer naar zich toe te trekken. Aalsmeer loopt tegen meerdere tijdstraffen aan; soms terecht, soms makkelijk gegeven. Met een beetje meer geluk had er meer in gezeten; maar met de teller op 0-0 met de rust .. winnen we gewoon de 2e helft. Komende zondag weer; zelfde tegenstander …. Starten we ook gewoon weer twee keer op 0-0 ….. en we zien wel waar we eindigen ….

Doelpunten : Lisa Hölscher (9), Fleur Houtzager (6) Britney Fanger (4), Noel Reus (3), Robin Sahalessi (3) Nanda Jansma (2), Renée de Rooij (2)

Leave a Reply