Greenpark DS1 vecht tegen degradatie

21-05-22 Green Park DS1 – Westfriesland SEW DS2 33-33 (17-19)

Vorige week winst in Den Haag, maar dat bleek een wedstrijd voor de kat z’n viool. Hercules heeft het lang geprobeerd, maar moet de handdoek gooien. Feit is wel dat onze meiden nu ineens op de laatste plaats staan. Niet één keer verzaakt, alle wedstrijden gespeeld, best gespeeld, soms wat pech, blessures of niet, door-de-weeks naar Verweggistan …. En de beloning is dat je moet vechten tegen degradatie. Dat betekent dus punten sprokkelen de komende weken. Nog een paar keer het gas er op, met opgeheven hoofd, en dan zien we gewoon waar het eindigt. Volgend jaar is toch weer alles anders.

1e Helft. SEW is geen onbekende tegenstander, ook hier zien wel veel A-Junioren terug. De meeste meiden kennen elkaar door en door. Noel en Nanda hebben daar hun “roots” en de andere meiden hebben al heel wat heroïsche wedstrijden tegen dit team gespeeld. Recentelijk nog met het Jac Stammes. Het kan dus wat vuurwerk gaan geven. Aalsmeer start behoudend en laat SEW in het spel komen. We kijken al snel tegen een 0-2 achterstand aan, of beter gezegd we lopen achter de feiten aan. De wedstrijd gaat gelijk op maar het gaatje blijft telkens die 2 doelpunten. In de 22’e minuut worden er vier nieuwe krachten gebracht. Eens kijken of die het verschil kunnen brengen. Helaas, dat gaat niet direct lukken, dat heeft tijd nodig, eerst in de wedstrijd komen. In het fluitsignaal van de 1e helft krijgt Aalsmeer nog een vrije worp, oh nee, toch niet, of toch wel … scheidsrechters zijn het niet helemaal eens … maar onze meiden krijgen hem toch mee .. en Lisa Hölscher weet er wel raad mee …. We rusten met een 17-19 achterstand.

2e Helft. Het moet. En het kan. Met de juiste spirit kan alles. Voor niemand nie bang. Toch is het SEW dat als eerste weer scoort. Maar je voelt dat er mogelijkheden zijn. Heel lang wordt er niet gescoord, aan beide kanten niet. Aalsmeer laat een paar mooie kansen liggen en dan heel voorzichtig wordt er aan het touw getrokken. Puntje voor puntje, stapje voor stapje. Wie staat er op vandaag, wie gaat het verschil maken? Aalsmeer komt op voorspong, maar evengoed dicht SEW weer het gaatje. Het kan nog alle kanten op. Even lijkt de buit binnen, maar SEW komt op 33-33. Aalsmeer krijgt nog een mooie kans, maar het vizier staat dit keer niet scherp genoeg. Nog 7 seconden op de teller, SEW heeft een time-out. De spanning stijgt. Overleg bij beide teams, Aalsmeer zal hoog gaan staan, aanvallend verdedigen. Die éne punt binnen slepen, voor wat het waard is. SEW probeert, dringt door, het meegereisde publiek roept op een penalty. Maar die had te makkelijk geweest. Onze meiden spelen gelijk 33-33. Komende dinsdag tegen Quintus, nooit verzaken, blessures of Verweggistan, gewoon weer spelen, en daar mogen jullie best trots op zijn.

Doelpunten : Lisa Hölscher (11), Britney Fanger (9), Noel Reus (4), Robin Sahalessi (4) Nanda Jansma (3), Renée de Rooij (1), Denise Hoogervorst (1)

Leave a Reply