Greenpark DS1 trekt weer aan het kortste eind

Greenpark DS1 trekt weer aan het kortste eind

07-05-22 Green Park DS1 – MHV’81 26-27 (10-17)

Het is het telkens `net niet´. Nergens worden onze meiden weggespeeld, maar een pot winnen is een ander verhaal. Elke wedstrijd zien we kansen, maar uiteindelijk staan we zonder punten. Vandaag weer een nieuwe kans, MHV´81 uit Mill. De dames uit Brabant hebben er een lange reis op zitten, maken toch elke week aardige afstanden om ergens in den lande te spelen. Ze zijn op tijd, of moeten we zeggen te vroeg, De Bloemhof is nog gesloten op dit tijdstip. Langzaam druppelt alles binnen, de jongens A spelen tegelijkertijd, dat geeft nog wat röring op deze zaterdagavond.

1e helft. Aalsmeer speelt weer met de rem er op. Het loopt niet, zoeken naar de gaten in de verdediging van MHV, maar ze niet kunnen vinden. Kansen worden niet afgemaakt en dat helpt MHV in het zadel. We zien ze langzaam verder en verder weglopen en Aalsmeer kan het spel niet omdraaien. Rusten met een 10-17 achterstand is niet lekker, dan gaat het restant van het seizoen nog heel lang duren.

2e helft. Het roer moet om, spelen als een team, punt voor punt inlopen. En een beetje het geluk afdwingen. Het lijkt er in eerste instantie niet op. Daar waar Aalsmeer denkt aan te kunnen haken, is het toch MHV wat het spel nog dicteert. Aalsmeer komt zelfs in dik ondertal te staan na 2 x 2 minuten tijdstraf maar weet toch te scoren. En dan ineens gaat het lopen. Punt voor punt komen we dichterbij. Inmiddels zijn de Jongens A klaar dus het aanwezige publiek komt nog even kijken. Ineens is er de broodnodige ambiance en het heeft positief effect op het spel. De achterstand wordt ingehaald en het publiek gaat er nog eens achter staan. Aalsmeer loopt de achterstand in en komt zelfs op gelijke hoogte. Bij 26-26 is nog alles mogelijk. MHV komt toch wederom op voorsprong, 26-27. Nog een minuut te spelen, tijdspel voor MHV, dat houdt dus in afronden. Maar dan gebeurt er van alles, maar behalve dat er wordt afgerond. De scheidsrechters laten het toe en Aalsmeer staat wederom met lege handen. Protesten helpen niet, wedstrijd is gespeeld. Greenpark trekt weer aan het kortste eind.

Doelpunten : Britney Fanger (8), Lisa Hölscher (5), Kymani van Putten (3), Renée de Rooij (3), Robin Sahalessi (3) Fleur Houtzager (2), Nanda Jansma (1), Sophie Weggemans (1)

Leave a Reply