Greenpark DS1 treft doelpuntenmachine in Amsterdam

Greenpark DS1 treft doelpuntenmachine in Amsterdam

17-10-21 VOC Amsterdam DS2 – Green Park DS1 41-11 (22-3)

Ik las het van de week ergens; Zonder dalen heb je geen pieken. Op dit moment hebben onze dames van Green Park even de wind niet in de zeilen. Een vervelende start van het seizoen en vervolgens een aantal lastige tegenstanders op een rij; en daar scharen we de tegenstander van vandaag, VOC Amsterdam DS2 ook onder. Een talententeam met in de gelederen Rozemarijn Alderden; tot vorig jaar nog uitkomend voor Aalsmeer.

We zijn al vroeg in de Sporthal De Elzenhagen. De penningmeester van VOC is er als de kippen bij. We hebben een voorwedstrijd zo blijkt; VOC DS1 tegen PCA Kwiek DS1; of we even €7,50 willen aftikken; je bent er nu toch. Haha, hij verkoopt het goed. We zien een verdienstelijke wedstrijd waarbij VOC aan het langste eind trekt; nu zijn onze meiden aan de beurt. De start van Aalsmeer is niet onverdienstelijk; brutaal wordt de score geopend en de eerste 5 minuten wordt er geconcentreerd gespeeld, 2-2 staat er op het scorebord als opeens de slordigheden in het spel sluipen. Veel balverlies en daar azen ze op; die supersnelle break is dodelijk. Voordat we twee keer met onze ogen hebben kunnen knipperen kijken we tegen een 8-2 achterstand aan. En dan weet je het eigenlijk al, hier gaan we het vandaag niet halen; ondanks de gouden shirts waar we vandaag in spelen. Ruststand is eigenlijk best dramatisch 22-3.

Hoe krijg je je team weer aan het handballen, voor Coach Peter Tier een hele uitdaging. En vooral, hoe houd je er zelf de lol in. Ook in de tweede helft blijft het lastig. Aalsmeer bouwt op en elke fout wordt direct afgestraft door de doelpuntenmachine uit Amsterdam. We zien overigens ook best nog wel wat mooie reddingen van onze beider keepers. En heel af en toe zien we een vleugje van wat onze meiden zelf in huis hebben. Zonder dalen heb je geen pieken, we houden ons maar vast aan deze wijze woorden. Volgende week even rust, recupereren en dan weer aan de bak …. Er komen wat andere tegenstanders aan.

Doelpunten : Britney Fanger (5), Lisa Hölscher (3), Robin Sahalessi (2), Mandy Seuren (1), Rozemarijn Alderden (-5)

Leave a Reply