Greenpark DS1 neemt de punten mee uit Kwintsheul

Greenpark DS1 neemt de punten mee uit Kwintsheul

29-05-22 Quintus DS2 – Green Park DS1 32-35 (19-18)

Afgelopen dinsdag ging de thuiswedstrijd tegen Quintus DS2 met 29-34 verloren. Het was toen “net weer niet”. Vandaag al vroeg uit de veren, voor de uitwedstrijd tegen de dames uit Kwintsheul. Voor ons spelen de Jongens A van Aalsmeer om het Landskampioenschap. Een wedstrijd op papier want de punten waren al verdeeld. De mannen laten zien wat ze waard zijn en winnen vrij gemakkelijk. Onze dames mogen de bloemen uitreiken ….

Quintus DS2 staat op de tweede plek in de competitie. Aalsmeer staat na het terug trekken van Hercules op de laatste plaats en vecht tegen degradatie. Opnieuw zien we dat concurrenten een 10-0 overwinning op papier in de schoot geworpen krijgen. Het frustreert, hier kan je niet tegen op spelen. Vandaag gewoon dan maar weer de mouwen opstropen en vechten voor wat we waard zijn. Met opgeheven hoofd en voor niemand nie bang.

1e Helft. Aalsmeer neemt brutaal de leiding en zit gelijk goed in de wedstrijd. Quintus DS2 houdt van het snelle spel en Aalsmeer kan daar vandaag in mee. Er ontpopt zich een mooi duel waarin niets blijkt in het verschil in stand van de competitie. Het is de smalle basis die ons vaak de nek omdoet draaien. Waar de top in de 1e divisie dit seizoen gebruik heeft kunnen maken van 30-35 speelsters, heeft Aalsmeer slechts 13 verschillende speelsters op de been kunnen brengen. Het is niet anders, vandaag is het genieten van de onverzettelijkheid van de meiden die wel op het veld staan. De score gaat op en neer, dan weer Quintus die de leiding neemt, vervolgens Aalsmeer dat het net goed weet te vinden. We rusten met een kleine 19-18 achterstand.

2 Helft. Het kan verkeren. Aalsmeer trekt nog even de stand gelijk, maar dan is het Quintus wat het verschil kan maken. In de 40’e minuut kijken we tegen een 27-22 achterstand aan. Dat voelt niet lekker, maar is op dat moment wel het juiste beeld. Maar dan is ineens de geest uit de fles, Aalsmeer recht de rug en Quintus lijkt het spoor bijster. Feline Lanooij staat geweldig te keepen en pakt de éne na de andere bal. Aan de andere kant weten onze voorwaartsen het net wel te vinden en zo wordt het gat van 5 doelpunten gedicht. Nu is alles mogelijk. Helaas vandaag weinig meegereisd publiek vanuit Aalsmeer maar het mag de pret niet drukken. Aalsmeer speelt een heel volwassen wedstrijd, trekt de score naar zich toe en wint met 32-35 op fraaie wijze in Kwintsheul. Meer dan verdiend.

Doelpunten : Britney Fanger (13), Robin Sahalessi (5), Lisa Hölscher (4), Fleur Houtzager (4), Nanda Jansma (4), Noel Reus (2), Kymani van Putten (2), Nina Buskermolen (1)

Leave a Reply