Greenpark DS1 loopt tegen de lamp in de lichtstad

Greenpark DS1 loopt tegen de lamp in de lichtstad

02-10-21 PSV Eindhoven DS1 – Green Park DS1 29-22 (12-10)

Op voorhand een lastige uitwedstrijd tegen PSV in de lichtstad. Het toeval treft dat Heren 3 ook die kant op moet, dus we delen een bus, altijd gezellig. We zijn ruim op tijd op onze bestemming, we zwaaien nog even naar de mannen die even verderop spelen. Tijd om rustig om te kleden. We zijn overigens in het nieuw vandaag. Dank aan de sponsors die nieuwe warmloopshirts hebben geregeld. Mooi roze is niet lelijk.

1 helft. De ziekenboeg is nog steeds flink gevuld, al zijn de meiden wel op de terugweg. PSV neemt van het begin af aan het initiatief, zetten druk en lopen al snel uit naar een comfortabele voorsprong van 5-2. Een slow-start van Aalsmeer zouden we het kunnen noemen, maar na 10 minuten staat toch echt de 5-5 op het scorebord. We doen zeker mee in deze wedstrijd en blijven geconcentreerd spelen. Helaas lopen we tegen een eerste 2 minuten straf aan, en dat zal vandaag niet de enige keer zijn. PSV maakt hier goed gebruik van en buigen de score weer om in hun voordeel. We rusten uiteindelijk met een 12-10 achterstand, niet onverdienstelijk, niet onoverkomelijk en het biedt mogelijkheden voor de 2e helft.

2e helft. Eens kijken wat we er uit kunnen slepen, het zal volle bak moeten zijn, het beste uit jezelf halen om dit soort wedstrijden te kunnen winnen. En een beetje geluk soms. Een dubbeltje moet dan af en toe de goed kant opvallen. Wel vanavond niet. We spelen nog zeker niet ons beste spel, lopen tegen terechte en onterechte tijdstraffen aan, en dan wordt het moeilijk, heel moeilijk om te winnen. Jammer, maar PSV wint uiteindelijk terecht met 29-22. Positieve van vandaag, onze meiden staan er als team en we zien groei in de wijze van spelen. En dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Van de week tussendoor voor de beker naar Spakenburg, volgende week zondag wacht Westsite in De Bloemhof. Hard werken loont uiteindelijk altijd.

Doelpunten : Lisa Hölscher 11x, Britney Fanger 4x, Sonja van Wechem 4x, Nanda Jansma 3x en Robin Sahalessi 1x

Leave a Reply