Greenpark DS1 leidt nederlaag bij herstart competitie

Greenpark DS1 leidt nederlaag bij herstart competitie

05-03-22 Green Park DS1 – VOC DS1 22-31 (11-16)

November 2021. Green Park speelt een laatste wedstrijd tegen VZV 2, we leiden een nederlaag, ondanks het verdienstelijke spel. Daarna ging de wereld weer op slot. Geen wedstrijden, geen trainingen, terug naar af. Voor de zoveelste keer in twee jaar.

Maart 2022. Het lijkt er op dat we Corona langzamerhand definitief achter ons kunnen laten, of misschien beter gezegd, we kunnen er mogelijk mee leren leven. Iedereen is inmiddels een keer positief getest, dus veel minder kan het niet meer worden. En dan staat als eerste wedstrijd bij de herstart VOC 2 op de kalender. De koploper in de 1e Divisie, tegen wie we in Amsterdam bijzonder weinig te vertellen hadden. Het verschil kan alleen maar groter zijn geworden, in Amsterdam kon wél worden doorgetraind. Voordeel van Eredivisie spelen.

VOC neemt direct het initiatief. Rozemarijn, voorheen nog uitkomend voor Aalsmeer, opent de score en brengt ook al snel de stand naar 0-2. Aalsmeer mist duidelijk wedstrijd ritme en ook conditioneel is er een achterstand. VOC slaat dus direct vanaf het begin een verschil in de score en dan wordt het direct heel lastig. Toch is het geen walk-over zoals het vorige keer in Amsterdam was. Aalsmeer pakt de mogelijkheden waar het kan, probeert een eigen spel te spelen. VOC blijft echter enorm gevaarlijk in de break, een enorm wapen waar graag gebruik van wordt gemaakt. Het maakt een verschil. We rusten met een 11-16 achterstand.

Het is dit seizoen uitzitten, misschien vooruit kijken naar volgend jaar. Nieuwe trainer coach, maar is het voldoende? Kan dit team bij elkaar blijven en belangrijker, wie stopt, wie gaat door, kan het team versterkt worden? Heel veel vragen en nog meer onzekerheden. Belangrijk is om er lol in te houden, in het spelletje, en vooral … in het handballen.

In de tweede helft zien we een vergelijk met de eerder in de wedstrijd. Aalsmeer knokt voor wat het waard is, lost mooie acties af met slordig balverlies. VOC blijft gewoon een maatje te groot. Maar onze meiden zijn vandaag zeker niet weggeveegd. En dat is ook wat waard. Eindstand 22-31.

Doelpunten: Britney Fanger (7), Lisa Hölscher (5), Robin Sahalessi (3), Nanda Jansma (2) Noël Reus (2), Amber van der Lans (1), Fleur Houtzager (1), Kymani van Putten (1)

Leave a Reply