Greenpark DS1 laat het liggen in Emmen

30-04-22 E&O DS1 – Green Park DS1 27-23 (10-12)

Emmen uit, E&O. Het is feest in de stad. De mannen voetballers promoveren naar de Eredivisie en dat mag gevierd worden. Aalsmeer DS1 heeft momenteel niet zo heel veel te vieren. Het blijft lastig, talentvolle groep, maar de basis is smal. We reizen vandaag af met 8 veldspelers en 2 keepers. Onze meiden van de A spelen vandaag om het kampioenschap in de Topklasse, dus daar kunnen we vandaag helaas ook geen gebruik van maken.

1e Helft. Aalsmeer oogt fris, E&O neemt het initiatief, maar Aalsmeer kan als snel het spel naar zich toe trekken. Na een 1-3 achterstand weten onze meiden de score om te bouwen naar een 6-3 voorsprong. Dat tot genoegen van onze 2 meegereisde supporters. En daar is niets op af te dingen. Aalsmeer blijft het spel vervolgens dicteren en de marge van 3 tot 4 doelpunten behouden. Toch gaat het vlak voor rust nog fout. Waar de rust behouden moet worden en de aanval rustig moet worden opgebouwd, verspelen we de bal risicovol. E&O loopt vervolgens de break, onnodig, we rusten nog steeds met een 10-12 voorsprong.

2e Helft. Coach Peter Tier heeft zoals gezegd weinig mogelijkheden. De meiden moeten vol gas en aan de bak. E&O neemt het initiatief en we komen onder druk te staan. E&O heeft een betere periode en kan de stand nu in hun voordeel draaien, na 10 minuten is de score 17-15 voor de dames uit Emmen. Toch heeft Aalsmeer de veerkracht om terug te komen. Het kost energie, maar we noteren 2x een gelijke stand bij 17-17 en 20-20. E&O komt vervolgens met ondertal te staan na 2 x 2 minuten. Hier moet Aalsmeer gebruik van kunnen maken, “empty goal” aan de andere kant. Maar er is onrust in het spel, en vooral slordigheid. We verspelen tot 2x de bal op onnodige manier en E&O weet wel te scoren. Vervolgens lopen wij tegen tijdstraffen aan en speelt E&O het net even slimmer. Ze lopen verder uit in de score. Het kwartje valt weer de verkeerde kant op, hard gewerkt, weer veel geleerd, maar dit soort wedstrijden moeten ooit gewoon gewonnen gaan worden. E&O pakt de winst met 27-23. Meiden A pakken de punten wel en worden kampioen in de Topklasse. Gefeliciteerd, mooie prestatie!

Doelpunten : Robin Sahalessi (6), Lisa Hölscher (4), Britney Fanger (3), Nanda Jansma,  Renée de Rooij, Kymani van Putten, Fleur Houtzager, Noel Reus (allen 2)

Leave a Reply