Greenpark DS1 en de twee gezichten

20-11-21 Green Park DS1 – De Tukkers DS1 23-27 (9-19)

Het leest als een Suske en Wiske. Greenpark en de twee gezichten. Vandaag komen de dames van De Tukkers op bezoek, het is maar een kleine 180 kilometer. Aalsmeer is al weken zoekende, zoekende naar die éne wedstrijd waar het wel lukt. Vandaag zou het moeten kunnen, De Tukkers zijn niet de top in deze competitie, het kan dus weer alle kanten op.

1e helft. We hebben goede hoop. Van de week goed getraind, trainen naar een wedstrijd toe, focus hebben, op scherp staan. Helaas, niets van dit alles. De dames uit Albergen domineren de wedstrijd en Aalsmeer geeft het uit handen. En dat is niet nodig, maar als het niet loopt, en dat doet het al weken niet, dan is het lastig om daar uit te komen. Na 6 minuten is de stand 1-6 in het voordeel van De Tukkers, na 20 minuten 5-11 en met rust kijken we zelfs tegen een 9-19 achterstand aan. En dat doet pijn. Tijd voor een ander gezicht.

2e helft. We scoren al snel, en nog een keer. In ieder geval komen we beter uit de startblokken. Is het mogelijk om zo’n achterstand in te halen, wel, in handbal is alles mogelijk, maar dan moet je van heel goede huize komen. De Tukkers doen wat terug en de wedstrijd gaat aardig gelijk op. In ieder geval hebben we weer een wedstrijd, en dat geeft de burger weer moed. Aalsmeer komt stapje voor stapje dichter bij, zou het dan toch kunnen? Ik zie de stand op en neer vliegen, 54e minuut staat het 19-24, achterstand is aardig ingehaald, we maken zelfs de 21-24. Op de Tukker bank wordt het onrustig. We krijgen een open kans, maar de Albergse keepster pakt de bal, re-bound, ze pakt ‘m nog een keer. Aan de andere kant valt ‘ie wel. Ook dat is handbal, dat is geluk hebben, maar dat is ook afdwingen. Uiteindelijke verliezen we met 23-27. Een wedstrijd met twee gezichten. Volgende week naar VZV in ’t Veld. Ik zie graag één gezicht, die van de 2e helft !

Doelpunten : Britney Fanger (10), Lisa Hölscher (5), Nanda Jansma (3), Amber van der Lans (2), Renée de Rooij (1), Fleur Houtzager (1), Danila Korenwinder (1)

Leave a Reply