Greenpark DS1 en de heksenketel in Breezand

Greenpark DS1 en de heksenketel in Breezand

06-11-21 ZAP DS1 – Green Park DS1 27-25 (12-10)

Hunkeren naar een succes. Dat is wat we doen. Onze meiden, de vaste supporters en iedereen die Greenpark Dames 1 een warm hart toedraagt. Het harde werken moet een keer gaan lonen, maar aan de andere kant moeten ook de slordigheden uit het team. Het geduld wordt op de proef gesteld zeg maar. Vandaag mogen de meiden naar ZAP, Breezand. Het is al donker als we de A9 opdraaien, winderig, nat, herfst in Nederland. En hoe Noordelijker we komen, hoe meer de wind toeneemt. Gelukkig spelen we straks binnen.

Het publiek druppelt binnen. Even de QR code checken i.v.m. de aangescherpte Corona regels, laten we hopen dat het hier bij blijft. ZAP maakt er vandaag een feestje van. De ambiance is lekker vandaag. Volle tribune, pupil van de week en een heuse mascotte. Alleen die trommel … ZAP heeft het ook lastig dit seizoen, dus op voorhand mogelijkheden voor een goed resultaat.

1e helft. Scherpte en concentratie, ingrediënten voor succes vandaag. De Dames selectie van Aalsmeer is klein, veel geblesseerden, dus er wordt veel gevraagd van de meiden die wel fit zijn. En dan moet het in de koppies wel goed zitten, in een “flow” komen, puntje voor puntje binnen harken. Het is echter ZAP wat direct bij de 1e aanval de score opent, krijgen we zo een wedstrijd schiet er door mijn gedachten heen. Aalsmeer haakt aan, krijgt een aantal goede mogelijkheden via een break, maar de aangespeelde ballen zijn slordig. We benutten de opgelegde mogelijkheden niet. En dat breekt op. We rusten met een 12-10 achterstand.

2e helft. Het is handbal en dat kan altijd nog alle kanten op. Zeker als beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Het thuispubliek laat zich horen, die hebben er duidelijk zin in, en gezien de rondlopende dames in Tiroler dirndl is er vanavond ook nog ergens een feestje. Mooi dorp, goede samenhorigheid. Maar daar komen wij niet voor. Punten moeten mee naar Aalsmeer, de broodnodige punten. Toch is het ZAP wat verder kan uitlopen, mede door het feit dat we tegen 2 tijdstraffen aanlopen bij een stand van 15-11. Het rare fenomeen is dat we toch weten te scoren, en waar nodig, staan onze keepsters hun mannetje. We lopen de achterstand in en komen zelfs op voorsprong. Het zit echt in de lucht vandaag, speelsters en meegereisde supporters geloven er in. Stand gaat van 22-22, naar 22-23, 23-23, 23-24 …. Rete-spannend … en die trommel heeft er ook weer zin in. Nog 6 minuten op de klok. Voorsprong, vast houden …. Toch niet …. ZAP heeft net dat beetje mazzel (en dat moet je misschien afdwingen) wat ons al weken lang ontbeert. We gaan er weer vanaf, eindstand 28-25. Ik blijf er in geloven, in onze meiden, hoe lastig het soms ook is. Volgende week thuis, wie kruipt er in dat Tijgerpak ? Misschien dat een mascotte helpt.

Doelpunten : Lisa Hölscher (12), Britney Fanger (8), Amber van der Lans (3),  Noël Reus (1), Nanda Jansma (1)

Leave a Reply