Greenpark DS1 delft het onderspit in Wateringen

Greenpark DS1 delft het onderspit in Wateringen  

02-04-22 Veneco Velo DS1 – Green Park DS1 29-26 (10-17)

Vorige week winst tegen Hercules zonder goed te spelen. Eens kijken of we vandaag de draad weer kunnen oppakken. De selectie is dun, veel afwezigen, dus de overige meiden kunnen aan de bak. Velo in Wateringen is een onmi-vereniging met o.a. voetbal, volleybal en handbal. En voor die liefhebbers, ja, je kunt er ook dammen. Schaatsen staat niet op het programma, maar het zou zo maar kunnen, de vloer in de Velo sporthal voelt aan als een ijsbaan, zo glad.

Aalsmeer speelt de laatste wedstrijden beter en beter, punten worden binnen gesprokkeld, daar waar ze eerder dit seizoen bleven liggen. Vandaag zou het zomaar weer kunnen. Aalsmeer start goed. Stevig in de verdediging, scherp in break en aanval. We komen om op een 0-1 voorsprong via Nanda Jansma en kunnen langzaam de score verder uitbouwen. Het spel oogt verzorgd, de gaten in de Velo defensie worden gevonden en belangrijker, we maken de kansen ook af. Velo heeft weinig in te brengen en laat zich een beetje overrompelen. En daar waar de dames uit Wateringen toch kunnen aanvallen staat Feline Lanooy de ballen weer uit de goal te rammelen. We rusten met een zeer comfortabele 10-17 voorsprong.

In de kleedkamer wordt gesproken om de rust te bewaren, geen gekke dingen doen, de tijd nemen om weer in het spel te komen. Velo zal het gaan proberen, die zullen proberen de opgelopen schade te niet te doen. De 1e helft heeft energie gekost, maar we moeten dit over de streep kunnen trekken. Maar dan gaat het toch fout, Velo komt punt voor punt dichterbij en bij Aalsmeer lukt er niets meer. Slordigheden, kansen worden niet meer afgemaakt, de benzine lijkt op. Ik noteer de 47e minuut als Velo langszij komt, stand is dan 23-23. Misschien dat Aalsmeer nog kan aanhaken, dat er nog ergens reserves zijn, maar de koek is op.

Onze dames delven het onderspit in Wateringen en doen zich daarmee zelf enorm tekort, eindstand 29-26. Komende week twee uitwedstrijden; donderdag naar Kwiek en zaterdag naar de Tukkers. Eens kijken of daar nog wat punten te halen zijn.

Doelpunten: Britney Fanger (8), Robin Sahalessi (7), Nanda Jansma (5), Noel Reus (3), Lisa Hölscher (3)

Leave a Reply