Greenpark DS1, de start en finish ……

Greenpark DS1, de start en finish ……

30-10-21 Green Park DS1 – Foreholte DS1 24-29 (13-14)

Competitiewedstrijd nummer 6. De dames van Green Park DS1 hebben een aantal lastige tegenstanders gehad, de komende weken moet het mogelijk zijn om punten bij elkaar te sprokkelen om lijfsbehoud in de 1e divisie te bewerkstelligen. Vandaag tegen de dames van Foreholte is misschien een eerste mogelijkheid, maar dan moet het ook wel helemaal kloppen. Ondanks het feit dat de Heren 1 tegelijkertijd in Hal 1 spelen, kunnen we toch nog op wat eigen publiek rekenen, dat dan weer wel.

1e helft. Aalsmeer heeft een zeer ongelukkige start. Aanvallend wil het niet helemaal vlotten en lopen we genadeloos tegen een aantal vlijmscherpe breaks aan. In een mum van tijd kijken we tegen een 0-5 achterstand aan. En dat na 10 minuten. De eerste goal van Aalsmeer wordt dan ook met gejuich begroet. Het is best frustrerend. Zo graag willen, zo goed je best doen, maar het nodige beetje geluk zit er nog niet in. Toch zien we het spel langzaam kantelen, Aalsmeer komt beter in het spel, en puntje voor puntje wordt de achterstand ingelopen. We rusten met een 13-14 achterstand en dat belooft, zeker na de slechte start, nog wat voor de 2e helft.

2e helft. Aalsmeer pakt door. Direct na het startsignaal wordt er druk gezet op de tegenstander en scoren we de gelijkmaker. Het voelt naar meer, het zit in de lucht, je zelf belonen zou vandaag lekker zijn, heel lekker zijn. Aalsmeer komt op voorsprong en kan zelfs verder uitlopen naar 2 doelpunten. Maar dat is waar Foreholte de grens trekt, hier en niet verder. Met nog 10 minuten te gaan is de stand 22-22 en dan gaat het toch mis. We lopen tegen een aantal tijdstraffen aan en dat helpt niet echt. Uiteindelijk kan Foreholte toch, enigszins geflatteerd, de punten mee naar huis nemen, een overwinning van 24-29 is hen te deel.

Er blijft nog heel veel werk aan de winkel, vertrouwen houden in elkaar, wedstrijden als deze gaan jullie weer een keer winnen. Volgende week naar Breezand.

Doelpunten : Lisa Hölscher (7), Britney Fanger (6), Noël Reus (5), Robin Sahalessi (2), Mandy Seuren (2), Nanda Jansma (1), Fleur Houtzager (1)

Leave a Reply