Greenpark DS1 behaalt mooie overwinning op PSV

21-04-22 Green Park DS1 – PSV Eindhoven DS1 25-24 (11-13)

Vorige week twee verre uitwedstrijden tegen Kwiek Raalte en De Tukkers, twee keer een nederlaag. Afgelopen weekend het Jac Stammes waar onze A-meiden het niet onverdienstelijk deden, maar op schlemielige manier de finalepoule misten. En dan staat vandaag PSV Eindhoven voor de deur. Ook door-de-weeks, want er moet nog veel ingehaald worden.

PSV Eindhoven is een ervaren ploeg met aspiraties voor promotie naar de Eredivisie. De heenwedstrijd ging jammerlijk verloren, al speelden we toen best een aardig. De eerste helft lijkt een kopie van destijds, PSV neemt het initiatief en loopt al snel uit naar een verschil van 3 doelpunten, maar veel groter wordt het gat niet. Aalsmeer komt langzaam op gang en weet goed aan te haken. Onze meiden spelen met een zekere bravour. De verdediging staat goed en aanvallend weten we ook het net te vinden. De wedstrijd gaat gelijk op en we rusten met een 11-13 achterstand.

Leerschool van de vorige wedstrijd. Gelijk er weer staan, zorgen dat de score niet weer verder oploopt en de wedstrijd proberen om te buigen. Dat kost veel energie, maar we hebben in de laatste wedstrijden gezien dat het mogelijk is, conditioneel worden we beter en beter. En we zijn niet afhankelijk van één scorende speler, variatie in het spel, de juiste wissels lopen, iets wat er van vroeg af aan is ingeramd. We blijven echter tegen een minimale achterstand aankijken. Tot halverwege de 2e helft. Aalsmeer komt in de 43e minuut via Britney Fanger op 19-19 en weet vervolgens de score verder uit te bouwen naar een 24-21 voorsprong. Het publiek gaat er eens goed voor zitten, maar PSV komt sterk terug. In de 54e minuut staat het weer gelijk 24-24. Spanning is te snijden, het zal toch niet weer gebeuren? Aalsmeer zet nog eens aan. De sterk spelende Renée de Rooij maakt de 25-24. Nu rust aan de bal houden, slim spelen. De klok tikt weg, nog 9 seconden. Time-out voor PSV. Alle druk op de goal van Aalsmeer, stand houden, aanvallend verdedigen. Overtreding door Aalsmeer in het fluitsignaal, alsnog een vrije bal, maar schuin voor de goal. Punten blijven in Aalsmeer en dit smaakt naar meer. Verdiende overwinning, zaterdag weer …. VZV komt op bezoek.

Doelpunten: Britney Fanger (8), Renée de Rooij (6), Lisa Hölscher (4), Nanda Jansma (3), Robin Sahalessi (3), Kymani van Putten (1)

Leave a Reply