Green Park DC1 succesvol op NK

Wat een progressie heeft dit team het afgelopen seizoen doorgemaakt. Na een verdienstelijke 4e plaats in de competitie in de Jeugddivisie West mochten de meiden vandaag aantreden in het alles-of-niets afsluitende Nederlands Kampioenschap in Boekel. Goed voorbereid en met een motiverende speech van Bert Bouwer op zak vertrokken de meiden op zaterdag al vroeg. Gelijk de eerste wedstrijd tegen Quintus. Na 2 eerdere gelijke spelen en 2 nederlagen tegen dit team werd er vandaag wel gewonnen. Op een toernooi als dit kan alles ! Vervolgens werd Wijhe ’92 simpel aan de kant gezet. PCA/Kwiek was echter weer een maatje te groot, maar kruisfinales waren veilig gesteld.

Green Park Aalsmeer DC1 – HV Quintus DC1                       15-13
Wijhe ’92 DC1 – Green Park Aalsmeer DC1                           10-20
Green Park Aalsmeer DC1 – PCA/Kwiek DC1                        12-17

In de kruisfinale treffen onze meiden VOC DC1. VOC was 1e geworden in de reguliere competitie en trekken ook nu eenvoudig aan het langste eind. Onze meiden mogen op voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Ook hier treffen ze wederom een team uit de eigen Divisie West. Westfriesland SEW. Helaas gaat ook deze wedstrijd nipt verloren, maar een verdienstelijke 4e plaats in ons deel. Dit team heeft grote stappen voorwaarts gemaakt en Aalsmeer mag er trots op zijn dat er wederom een lichting jeugdige talenten zich aandient. Gefeliciteerd meiden, geniet van dit succes !

VOC Amsterdam DC1 – Green Park Aalsmeer DC1             11-6
Green Park Aalsmeer DC1 – Westfriesland SEW DC1       13-14

De finale tussen PCA/Kwiek DC1 en VOC Amsterdam DC1 werd in het voordeel van de dames uit Raalte beslist met een 13-17 overwinning. PCA/Kwiek DC1 mag zich dus komend jaar Nederlands Kampioen noemen.

Leave a Reply