Dames 1 verliest nipt na een rumoerige week

Green Park DS1 verliest nipt na een rumoerige week

18-09-21 DSS DS1 – Green Park DS1 31-29 (16-13)

Een rumoerige week, iets anders kunnen we er niet van maken. Vlak voor de start van de competitie wordt er afscheid genomen van de pas aangestelde Coach Alex Plum. René Romeijn en Peter Tier nemen vanavond de honneurs waar en aan hun de taak om het zeer jonge team weer aan de gang te krijgen. Terug naar de basis. Talent voldoende in dit team, maar er zat zand in de motor, het wilde niet en het draaide niet.

1e Helft. DSS opent de score, maar het is al snel Aalsmeer wat de boventoon voert. Snelle aanvallen en goed positiespel, iets wat we ook vorige week alweer bespeurden. Lisa Hölscher is goed op schot in de eerste minuten en kan een paar keer mooi aanleggen, we lopen uit naar een 2-5 voorsprong. Een goede start, werken aan het zelf vertrouwen want dit zijn wel de wedstrijden waar het om gaat. Toch is het DSS wat de wedstrijd langzaam doet kantelen. Ze kruipen dichterbij en na twintig minuten komen ze op voorsprong en kunnen zelfs een gaatje slaan. Een mindere periode van Aalsmeer. We rusten met een 16-13 achterstand, werk aan de winkel.

2e Helft. Van groot belang om de score niet verder te laten oplopen, aanhaken en vanuit eigen positiespel proberen om weer dichterbij te komen. De wedstrijd gaat gelijk op, we krijgen zeker ook kansen, maar missen soms net even de scherpte. Keepster van DSS pakt een aantal strafworpen en zo blijft de achterstand net even te groot. Toch is ineens daar weer dat onvoorspelbare, het gaat lopen en Aalsmeer komt terug in de wedstrijd tot 27-26. Nu doorpakken, erop en erover. Maar dan komen we ineens met 4 veldspeelsters te staan. Tumult aan de wedstrijdtafel, een foute wissel? Te vroeg invallen na een straf? Het is van de zijlijn niet goed te volgen. Resultaat is wel dat DSS ineens weer met 4 doelpunten voor staat. De resterende tijd is tekort om nog bij te trekken, we verliezen met 31-29. Belangrijk voor vanavond, we zien weer een team als team spelen. En dat is de grootste winst deze week.

Doelpunten : Fleur Houtzager 7x, Lisa Hölscher 7x, Mandy Seuren 4x, Robin Sahalessi 3x, Nanda Jansma 3x, Sonja van Wechem 3x en Renée de Rooij 2x

Leave a Reply