Winst bij competitiestart HA1

Dat corona ook invloed heeft op het nieuwe seizoen was voor Aalsmeer al duidelijk bij de openingswedstrijd tegen DWS. De RIVM maatregelen in acht nemende, moest Green Park het stellen zonder hoofdcoach en twee spelers. Gelukkig was Dennis bereid om naast Arthur plaats te nemen op de bank.

Green Park ging in een goedgevulde zaal 2 voortvarend van start en na 5 minuten hadden al 5 Aalsmeerse spelers het doel getroffen, 5-0! DWS kon pas wat terugdoen door een 7 meter worp te benutten. De voorsprong werd nog groter en dus nam DWS bij een stand van 10-3 na 10 minuten spelen een time out. In eerste instantie had dit geen gevolgen op het scoreverloop, het verschil bleef zo’n 6, 7 punten maar na een tactische aanpassing van DWS was Aalsmeer de laatste 10 minuten van de eerste helft het spoor bijster en sloop DWS puntje voor puntje dichterbij. Green Park miste ook nog een strafworp en de wedstrijd lag weer helemaal open, ruststand 16-14 en werk aan de winkel in de kleedkamer.

De thuisploeg begon ook weer sterk aan de tweede helft, DWS kwam nog even terug tot 18-16 maar bij 21-16 werd bij een time out van Aalsmeer de puntjes op de i gezet. Aalsmeer liet zich niet meer verrassen en speelde de wedstrijd goed uit, bij een stand van 33-26 klonk het laatste fluitsignaal.

Volgende week de eerste uitwedstrijd en gelijk naar Limburg, tegenstander Herpertz Bevo!

Leave a Reply