Volendam HS2 – Green Park Aalsmeer HS2

Nadat Volendam zich een week eerder veilig had gespeeld, stond er eigenlijk niet zo heel veel meer op het spel in deze wedstrijd. Natuurlijk wil je winnen in een derby, natuurlijk willen onze Green Parkers nog wat plaatsen opschuiven in het linker rijtje en moet er gewoon lekker goed handbal gespeeld worden.

Heel af en toe spelen de Heren A-jeugd, Heren 2 én de Heren 1 op dezelfde avond en komt de bezetting wat onder druk te staan. Als er dan ook nog een paar geblesseerden zijn, dan wordt er trapsgewijs aangevuld vanuit de HB1 jeugd. Met als resultaat dat Heren 2 met weinig wissels in het vissersdorp aantrad.

De eerste helft had voor Green Park Aalsmeer twee gezichten: het eerste deel ging prima, er werd uitstekend gespeeld en de nasmaak van een week eerder (verliespartij tegen Arnhem) verdween als sneeuw voor de zon. Stap voor stap werd Volendam op en achterstand van 7-10 gezet en niets leek een grote uitslag in de weg te staan. Plotsklaps kwam de klad er in en stopte het scorende vermogen van de Aalsmeerders, terwijl Volendam hun aanvallen netjes konden afronden. In mum van tijd was het gelijk (10-10), erger nog, bij rust waren de rollen omgekeerd: 14-11 voor de oranjehemden en eerlijk gezegd ook nog verdiend ook. Helaas was de enige middenopbouwer van Green Park Aalsmeer (Jordy Neeft) voor rust uitgevallen met een enkelblessure en werd er alles aan gedaan om hem in de rust op te lappen.

In de rust werd er even met woorden gewapperd en snel waren de mannen van Djordje weer terug op het veld. Het Aalsmeerse publiek verdubbelde in de rust en blijkbaar was de wisselwerking tussen spelers en publiek belangrijk, want de zwarte motor werd aangezet en stopte niet meer. In mum van tijd was het gelijk (14-14) en klapte Aalsmeer er over heen. Menno pakte de rol als middenopbouwer prima op, soms doorschuivend als tweede cirkel, Jeremy pakte ballen en zette die om in razendsnelle breaks, Kevin en Lars bikkelden als vanouds in de verdediging en Don had het helemaal in de tweede helft: 9 doelpunten, varierend van afstandschoten, loopschoten en strafworpen. Dat er nog even op vegertjes geoefend moet worden is bijzaak 😊.

Volendam had moeite om het tempo te volgen, kwam een aantal keer in ondertal te staan en juist op die momenten liep Green Park Aalsmeer slim een paar punten uit. Een paar prima steels van Joris en Jeromy en via een hardwerkende Beerent sloot de wedstrijd uiteindelijk op 26-35. De tweede helft werd dus met 24-12 door Aalsmeer gewonnen! Gelukkig kon Jordy aan de kant blijven zitten en kan het herstel aanvangen, want de komende weken zijn alle spelers hard nodig om de bezetting op orde te houden.

Een prima overwinning, weer twee punten aan het totaal toegevoegd en met nog 2 wedstrijden te spelen op de 5e plek in de eredivisie. En maar 2 punten achterstand op de nummer 2, 3 en 4………….. Met nog twee uitwedstrijden voor de boeg (Tachos en E&O) kunnen de mannen van Djordje en Tinca nog 2e worden, maar ook nog 8ste . Genoeg uitdaging om nog twee keer alles te geven!!

Leave a Reply