Greenpark DS1 wint in Den Haag

14-05-22 Hercules DS1 – Green Park DS1 29-35 (15-16)

Hercules Den Haag, hekkensluiter van deze competitie. Onze dames hebben het ook heel lastig, de wedstrijden van “net niet” stapelden zich de laatste tijd op. Vandaag maar eens kijken of de punten wel mee naar Aalsmeer kunnen worden genomen. Knokken om in de 1e Divisie te blijven.

1e Helft. Het spel is aan beide kanten onrustig, beide teams zijn zoekende naar de patronen. Aftasten. Het is ook aan de stand te zien. Het is telkens stuivertje wisselen. Dan Aalsmeer weer aan de leiding, dan weer Hercules. Aalsmeer is een paar keer slordig in de afronding, maar ook een compliment aan de Hercules keepster, die pakt een paar mooie ballen. Aalsmeer krijgt wel een paar penalty’s mee. Britney Fanger weet daar gelukkig vandaag wel raad mee, die is overigens vandaag sowieso wel schot vast. We rusten met een nipte 15-16 voorsprong.

2e Helft. Aalsmeer neemt het heft in handen. Deze wedstrijd moeten we kunnen binnen slepen. Puntje voor puntje lopen onze meiden uit naar een verschil van 4 doelpunten. Nu doorpakken. Maar handbal is handbal. Hercules weet het tij weer te keren. De Haagse dames komen weer op gelijke hoogte. De rem zit er ineens weer op. Het is oppassen dat het kwartje niet weer de andere kant opvalt. Gelukkig komt Aalsmeer weer tot scoren en dan ineens gaat het hard. Een paar snelle breaks maken het verschil. Hercules moet de handdoek gooien, voor goed. Het was hun laatste wedstrijd, Aalsmeer wint met 29-35. De punten mee naar Aalsmeer, nog 7 wedstrijden te gaan.

Doelpunten : Britney Fanger (15), Lisa Hölscher (8), Nanda Jansma (5), Renée de Rooij (3), Robin Sahalessi (2), Fleur Houtzager (1), Kymani van Putten (1)