Greenpark DS1 speelt goed, maar redt het wederom niet

Greenpark DS1 speelt goed, maar redt het wederom niet

27-11-21 VZV DS2 – Green Park DS1 34-30 (17-14)

De wereld gaat weer op slot. Onzekerheid over de wedstrijden, vandaag mogen we nog naar ’t Veld, waar VZV DS2 op ons wacht. We reizen al vroeg af en kunnen nog genieten van onze voorwedstrijd; VZV DS1 tegen Boer’n Trots DSVD, een duel in de Eredivisie.

Het verhaal van Greenpark Dames 1 is langzamerhand wel bekend. Het jonge team heeft het lastig en strijd week voor week voor lijfsbehoud in de 1e Divisie. En dat wil nog niet echt lukken, ervaring, of laten we zeggen, onervarenheid is daar mede debet aan. De kleine slimmigheidjes van een tegenstander, de slordigheden in het eigen spel, de smalle basis. We moeten het er mee doen, met elkaar, werken aan een toekomst, werken om beter te worden.

Scherp starten, je niet laten overdonderden, energie in de wedstrijd brengen, een ander gezicht. Het is Aalsmeer dat brutaal de leiding neemt. Tempo in het spel brengen, druk zetten en zoeken naar het gat in de defensie van je tegenstander. We komen zelfs op een 0-2 voorsprong en dat geeft best een lekker gevoel. Niet direct achter de feiten aanlopen, maar jezelf belonen. De wedstrijd gaat op en neer en na 15 minuten staat er een 8-8 score op het bord. Niets mis mee, onze meiden zitten lekker in de wedstrijd. Tot het ineens toch fout gaat door eigen slordigheden. Passes die niet aankomen en VZV is heel snel in de break. Ineens staat het 14-8 en kijken we weer tegen een flinke achterstand aan. Niets is onmogelijk, maar het kost zoveel energie om dat weer in te halen. We rusten met een 16-13 achterstand.

In de tweede helft pakt Aalsmeer het goede spel weer op. We handballen zeker mee en we zien ook weer mooie aanvallen. Er zit van alles in deze wedstrijd. En ook VZV moet vol aan de bak. De score blijft gelijkmatig oplopen aan beide kanten. Het verschil blijft echter telkens 2-3 doelpunten, we komen niet echt dichterbij, het gat kan niet worden gedicht. Tot het einde van de wedstrijd. Bij een stand van 32-30 en nog 4 minuten te spelen krijgen we de mogelijkheden om de aansluittreffer te maken. En dan komt toch de ervaring weer kijken. We spelen te gehaast, op zo’n moment moet er rust in het spel komen, eerst goed staan, opbouwen en dan afdrukken. Nu verspelen we de bal en kan VZV de break lopen. Zo dichtbij, maar we redden het wederom niet. Eindstand 34-30.

Doelpunten : Lisa Hölscher (8), Britney Fanger (6), Robin Sahalessi (4), Renée de Rooij (2), Danila Korenwinder (2), Fleur Houtzager (2), Nanda Jansma (2), Amber van der Lans (2), Cinthya van Wort (1), Noël Reus (1)