Green Park DC1 kwalificeert zich voor NK na spannende poule afsluiting

Zondag 24 maart MATCHDAY voor DC1 Green Park Aalsmeer uit tegen H.M.C. Raamsdonksveer.
De allesbeslissende laatste wedstrijd in de Jeugddivisie West poule.
De Green Park meiden hebben een fel bevochten vierde plaats in de poule te verdedigen.
Bij winst is de deelname aan het NK zekergesteld.

Om 14.03 fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De meiden van Green Park zijn zichtbaar gespannen, H.M.C is erop gebrand om te winnen; dit belooft wat.
Aalsmeer gaat er goed in maar krijgt toch het eerste doelpunt tegen. De stand gaat gedurende de eerste helft gelijk op, de meiden van Aalsmeer hebben het zwaar. De bal wíl maar niet lekker dat doel in, de keeper van H.M.C verdedigt haar doel goed en het thuispubliek maakt het de scheidsrechter én Aalsmeer niet makkelijk. Maar de meiden houden stand.
Als vlak voor rust zowel de coach als een speler van H.M.C 2 minuten krijgen gaat Aalsmeer de rust in met een 11-10 achterstand maar met 2 spelers meer in het veld.

Het begin van de tweede helft is met 7 tegen 5 spelers hét moment om het verschil te maken. Binnen 1.5 minuut worden er 3 doelpunten gemaakt; 2 door Greenpark en 1 door H.M.C. De stand is gelijk, de strijd is weer aan. Dit blijft zo tot de laatste 10 minuten; dan kantelt de wedstrijd en lukt het wél voor Aalsmeer! De ballen gaan super lekker het doel in en met een paar prachtige breaks & goals neemt Green Park een voorsprong die ze niet meer weggeeft.

Als de scheidsrechter de wedstrijd om 15.03 affluit is de stand 21-23; de wedstrijd is door Green Park gewonnen en de NK kwalificatie is behaald!
De meiden & coaches zijn uitzinnig, wát een ontlading en wat een feest!
Met taart en feestbubbels wordt dit resultaat en de 4e plaats in de Jeugddivisie West poule gevierd in de kleedkamers.

Op naar het NK in Best op 20 april, de meiden van Green Park DC1 zijn er klaar voor!