Green Park Aalsmeer ambitieus met Dames!

Natuurlijk denkt iedereen bij de naam GreenPark Aalsmeer eerst aan de mannen met hun 11 NK titels,  BENE-League competitie, bijdrage aan NL teams in alle leeftijden. Toch is Aalsmeer geen “mannenvereniging”.  Het ledenaantal wordt zelfs voor een flink deel gevormd door dames vanaf 6 jaar tot senioren. Daarnaast zijn onze dames in het verleden ook kampioen van NL geweest en hebben we speelsters geleverd aan NL teams.

Het bestuur heeft 2 jaar geleden uitgesproken dat we ook met de dames  structureel op een hoog niveau willen presteren. Waar dat bij de mannen met de BENE-League een internationale ambitie is willen we met de dames structureel op eredivisie niveau handballen. Dat is in handbal land een pittige ambitie.

Om deze lange termijn ambitie te kunnen waarmaken zijn we bijna 2 jaar geleden bij de jeugd begonnen met een Topsport programma voor meiden met C en B leeftijd. Een groep waar veel talenten handballen. De dames C wonnen, voor Aalsmeer de eerste maal, het NK. Daarop voortbouwende hebben we de reguliere trainingen uitgebreid met daarnaast nog eens 3 x krachttraining per week. Dit beleid begint zich geleidelijk uit te betalen.  Inmiddels zijn de eerste dames geselecteerd voor NL teams.

Het afgelopen seizoen hadden de senioren dames 1e team het moeilijk in de 1e divisie.  Zo moeilijk dat we subiet degradeerden.  Door de Corona pandemie en besluitvorming van het NHV is deze degradatie niet doorgegaan en spelen de dames volgend seizoen weer 1e divisie.

Dit momentum hebben we met beide handen aangegrepen om onze ambities volop door te zetten.  Ook geholpen door het ouder worden van onze talenten uit de jeugd zal onze dames 1 volgend jaar bestaan uit een flink aantal van deze talenten en een aantal dames die hun sporen in het handbal hebben verdiend. Een ideale mix aangevuld met een toptrainer in de persoon van Herman Schaap die dit vak al ruim dertig jaar uitoefent en de rol van Hoofdtrainer gaat vervullen geassisteerd door Peter Tier. De doelstelling is handhaving 1e divisie met binnen enkele seizoen vooruitzicht op eredivisie.

Daarnaast is er ook aan de binnenkant van de vereniging structuur aan gebracht door het creëren van een Technisch Hart Dames o.l.v. Jeroen Holscher en Jeugdvoorzitter Rob Straathof.  Dit naar analogie van de Heren bij Aalsmeer. Structuur, onlosmakelijk verbonden met succes, is daar reeds bewezen.  Dit alles om er voor te zorgen dat opleiden van talenten de sleutel van het succes blijft. Maar niet alleen dat: we blijven op zoek naar dames met ervaring die willen bijdragen aan onze ambities.

Leave a Reply