DB3 neemt belangrijke punten mee naar Aalsmeer

Zondag matchday 10 maart, de DB3 mocht opkomen draven in Nieuwegein. Als nummer twee in de competitie kunnen we het niet verloven om punten te laten liggen willen we als winnaar uit de poule komen.

Het fluit signaal klinkt en we kunnen aan de slag. Het is aftasten, beide verdedigingen staan prima en pas na vier minuten valt het eerste doelpunt. Esmee heeft de openingstreffer en zet Aalsmeer op voorsprong. Nieuwegein antwoord met een aantal mooie wisseltjes en scoort.

Het blijkt geen “walk in the park’” te zijn, vanuit een break-out komen we op achterstand,  Aalsmeer reageert wel met een aantal doelschoten maar de gelijkmaker blijft uit. Balverlies wordt gelijk afgestraft en Nieuwegein vergroot de voorsprong.

De eerste zeven meter wordt gegeven, helaas blijft door een redding van goalie de aansluitingstreffer uit. Aalsmeer zal een tandje bij moeten zetten. Ze weten door de dekking heen te breken, Anouk weet de aansluiting te vinden en Yurena maakt de gelijkmaker. Antwoord van de Utrechters volgt maar deze achterstand wordt snel goedgemaakt door Kiki.  Het spel verloop is rommelig en door soms wat slordig spel aan beide zijde verandert de bal veel van kant. Wederom een break-out maar een mooie redding van Femke voorkomt een nieuwe achterstand.  Aalsmeer weer aan de bal en een kneiterhard schot van Anouk zet Aalsmeer op voorsprong.

Met een penalty en vervolgens een break out van Nieuwegein staan we achter.  Het is steeds stuivertje wisselen met de voorsprong.  Een rally van Anouk met twee treffers achter elkaar brengt Aalsmeer weer op voorsprong. De gelijkmaker van Nieuwegein wordt ook direct beantwoord door Anouk weer in stelling te brengen en brengt de stand een minuut voor rust op 8-9 voordeel Aalsmeer. Met nog een paar seconden te spelen, Aalsmeer aan de bal. Een laatste schot vanaf 25 meter treft de keeper nog net op de voet en kan Nieuwegein de schade nog beperken.

Net als de eerste helft wordt het eerste punt gemaakt door Esmee. Aalsmeer neemt de overhand in de wedstijd. Een penalty van Nieuwegein wordt direct weer beantwoord door twee treffers van Esmee en Anouk. Voorsprong nu drie punten. Nieuwegein weet nog wel terug te komen maar Shenna weet het verschil weer terug te brengen naar drie. Stand 11-14.  De teams zijn nog steeds aan elkaar gewaagd. Niet alles gaat erin. Nieuwegein weet het spannend te maken door de aansluiting te vinden. Een geslaagde zeven meter van Anouk brengt de voorsprong weer terug naar twee. Met nog ruim 10 min te spelen is Aalsmeer even op dreef. Treffer Shenna gevolgd door een twee onhoudbare schoten van Anouk.  Vier punten los.

Aalsmeer mag het niet meer weggeven maar dat een wedstrijd pas beslist is bij het vallen van het eindsignaal weet ook Nieuwegein. Een aantal mooie wissels en ze weten te profiteren een aantal foutjes. Rally van drie schoten op doel. Femke weet er nog wel 1 te stoppen maar het verschil nu nog maar twee, Met vier minuten op de klok maakt Aalsmeer het onnodig spannend, doelpunt Esmee geeft weer wat lucht maar de nummer twee van Nieuwegein brengt het verschil weer naar twee.

De laatste twee minuten verlopen wat rommelig. Laatste aanval. Rond spelen, gaten trekken en Anouk lanceren. Winst in de pocket,  terug naar huis met de volle punten.

Eindstand 17-20

Doelpunten: Anouk 11, Esmee 4, Shenna 2, Yurenna 1, Kiki 1, Sanne 1

Hoewel het team niet in optimale vorm was, slaagden ze erin om de volle punten te pakken. We nodigen iedereen uit om hun volgende wedstrijd op zaterdag 16 maart tegen Voice bij te wonen in de Bloemhof om 19:00 uur.