Winst DB1 en biefstuk

Na het bemoedigende gelijkspel van Ajax tegen PSV was het vandaag weer tijd voor onze toppers van de DB1. De tegenstander van vandaag was het taaie Houten. Houten speelt namelijk vanuit een zeer defensieve 6-0 dekking waardoor er minder ruimte is voor 1 tegen 1 acties van onze opbouwers.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Naar ruim 3 minuten viel pas het eerste doelpunt: 0-1 voor Houten. Verdedigend stond het bij Aalsmeer goed, maar aanvallend lag het baltempo te laag waardoor de meiden moeizaam tot scoren kwamen. Verder werden er veel ballen vrij voor het doel gemist. De ruststand was slechts 12-6.

Na rust werden de eerste twee break-outs gemist, maar na wat duidelijke woorden vanaf de bank herpakten onze meiden zich en ging het tempo omhoog. Hierdoor kwamen ze 10 minuten voor tijd weer in de dubbele cijfers (20-10). De laatste 10 minuten ging het gelijk op en waren onze meiden waarschijnlijk al met hun hoofd met de wedstrijd van volgende week tegen Quintus bezig. Eindstand: 24-15.

Debuut
Nina V. luisterde haar debuut in de DB1 op met een fraaie treffer.

Doelpunten Aalsmeer: Nency (7), Maureen (5), Janna H. (4), Guusje (2), Nina R. (2), Janna B. (1), Nina V. (1), Ruby (1) en Zoë (1).

Beste Speelsters: Bij Aalsmeer was er niet echt een speelster die er bovenuit stak, dus kiezen we voor onze topscoorder Nency van Noordenne.

Bij Houten maakten beide linkshandige speelsters (nummers 10 en 11) de meeste indruk.

Biefstuk
De staf had een mooie Aalsmeerse traditie van stal gehaald; namelijk bij 5 gewonnen wedstrijden op rij met z’n allen biefstuk eten. Aan de lege borden te zien, viel dit bij iedereen in de smaak. Aangezien de overwinning van vandaag alweer de zevende overwinning op rij was, gaan we binnenkort in de archieven van Oehoeboeroe (bijnaam Aldert Keessen, voormalig bestuurslid) zoeken naar het huidige record met de meeste overwinningen op rij. In de kantine ging de naam van Loetje al rond…