Verslag en Aftermovie Handbalkamp 2024

Verslag Handbalkamp

Dag 1

Vandaag was het eindelijk zo ver, wij zijn op handbalkamp!
Om 16.30 vertrokken wij vanaf de Bloemhof richting Friesland. Beetje file onderweg, maar na een kleine 2 uur feesten in de bus kwamen wij aan bij ons huisje. Snel de kamers inruimen en daarna vrije tijd om op het veldje lekker te volleyballen, handballen en een watergevecht te houden.
Rond 21:00u iedereen bij elkaar geroepen en een kort welkoms praatje gehouden, shirtjes uitgedeeld en toen was het tijd voor de Muziek bingo!
Na de muziek bingo nog even tijd om buiten te spelen en te kletsen met elkaar en dan rustig naar bed, staat weer een leuke dag op de planning morgen!

Dag 2

Afgelopen weekend niet veel op Facebook gepost, het is natuurlijk het leukste als de kinderen thuis alles lekker voor het eerste kunnen vertellen! (Als ze nog niet in slaap gevallen zijn)
Na een korte eerste nacht stond op zaterdag om 8:00 het ontbijt klaar, na het ontbijt begonnen wij de dag net als ieder jaar met de kippendans om lekker warm te worden! Na het dansen stond er een leuk ochtendprogramma klaar. De D en E werden opgesplitst de ene groep gingen met Carlijn en Laura mee naar het strandje waar er leuke spelletjes gespeeld werden. De andere groep bleef bij het huisje, daar werden er 4 teams gemaakt en werd er lekker gevoetbald en gevolleybald. Na een klein uurtje even tijd voor wat fruit en draaide de groepen door.
Om 12:00u was het al weer tijd voor de lunch hadden lekker een broodje knak! Na de lunch gingen wij met zijn alle fietsen naar het blote voetenpad. Het was een kleine 45 minuten fietsen, maar groepje 1 vond Fryslân zo mooi dat ze een omweggetje namen en een goede uur en vijftien minuten onderweg waren.
Eenmaal aangekomen even een koekje en wat te drinken en daarna was het tijd om de schoenen en sokken uit te doen en door de modder te gaan lopen. Bij het blotenvoeten pad liepen wij door slootjes, takken, schelpjes, gras, plassen water en zand. Bij veel kinderen was dit een groot succes en vonden zij het erg leuk om te doen! Bij het pad was ook een strandje en hoewel het niet heel warm was waren er een paar kinderen die kopje onder het water in gingen.
Er waren nog 2 doeltjes mee genomen en op het grasveld neergezet zodat wij een potje konden handballen! De begeleiders tegen de kinderen wie er gewonnen heeft geen idee, maar wij denken de begeleiding

Als avond eten hadden wij wraps met kipcorns en groente naar keuze.
Na het avond eten werd alles klaar gezet want het was tijd voor de BONTE-AVOND, de bonte avond werd gepresenteerd door Sam en Lavanya en wij hadden een hele strenge jury met Barbara en Nikky.
Alle teams hadden een hele leuke act voorbereid! We hebben gelachen in de moppen van de D4, mogen luisteren naar een zelf geschreven rap van de D2, meegedanst met de verschillende teams en mogen genieten van de optredens van de E2 en de E1.
De winnaars van deze avond waren de kinderen van de E1!!
Na de bonte-avond lekker marshmallows boven het vuurtje roosteren en nog een make over van de meiden uit de D2 bij twee jongens uit de D1 van make-upje tot aan de nageltjes ze zagen er prachtig uit!
Nog even genoten van het kampvuur en gekletst met elkaar en daarna al bijna tijd voor bed althans bed? Sommige kinderen van de D waren in slaap gevallen met slaapzak op de bakjes in de chill ruimte boven!

Dag 3

Vanochtend konden wij uitslapen! Ipv 8:00u ontbijt zaten wij om 8:30u aan het ontbijt. Voor de meeste kinderen maakte dat niet uit want die liepen om 7:00u al weer rond, maar het is het idee dat telt!

Na het ontbijt kreeg iedereen de tijd om de kamers op te ruimen en de koffers in te pakken want het was al weer de laatste ochtend, het weekend is voorbij gevlogen!
Er stond nog 1 laatste activiteit op de planning. In het plaatsje Balk hadden wij een speurtocht uitgezet van 18 verschillende vragen en opdrachtjes zoals: een estafette met je eigen team of parcourtje afleggen met een tennisbal op een lepel.
Na de speurtocht gingen wij weer lunchen en na de lunch had iedereen nog even vrije tijd om lekker buiten rondom de tafel te spelen of te handballen tegen elkaar.

Om 13:30 was het tijd om de bus in te stappen en richting Aalsmeer te gaan waar alle ouders op ons stonden te wachten. Als afsluiter nog de kippendans gedaan en toen was het al weer tijd om gedag te zeggen tegen iedereen.

Wij (Nicole, Marvin, Barbara, Nicky, Tim, Rolf, Mart, Sam, Carlijn, Laura en Lavanya) willen alle kinderen heel erg bedanken voor een super leuk weekend!

Wij hebben van jullie genoten en hopen dat jullie het net zo leuk vonden!!

Aftermovie