Tumult bij Green Park DS1

06-11-22 Green Park DS1 – E&O DS2 20-21 (10-8)

Onze meiden trainen drie keer in de week; en na elke training is mijn vraag .. “Lekker getraind?”.. Het daarop volgende antwoord kan variëren; van a) ja, best lekker, b) mwaah, ging wel, tot c) nee, was helemaal ruk. Afgelopen week viel in de categorie a). En dat geeft dan hoop op de wedstrijd van zondag. Na een paar uitwedstrijden zijn we vandaag te gast in onze eigen Bloemhof. De badminton heeft Hal 1 afgehuurd, maar spelen in Hal 2 op een mooie vloer is zeker geen straf.

Aalsmeer start voortvarend. Ik zie vleugjes uit een ver verleden. Gesteund door veel publiek en dat is ook de laatste tijd wel eens anders geweest. Aalsmeer neemt via Nanda Jansma en Denise Hoogervorst de leiding. Het verschil wordt in de eerste helft nooit groot, maar blijft comfortabel. Het is een soort elastiek; E&O komt weer wat dichterbij, neemt ook met 5-6 de leiding, maar we rusten met een onverwachte 10-8 voorsprong. En dat geeft hoop voor de 2e helft.

Ook in de 2e helft behoudt Aalsmeer de voorsprong, het elastiek gaat op en neer. Tot ongeveer halverwege de 2e helft. We lopen tegen een tijdstraf aan. Mannetje minder. In de daarop volgende minuten gaat er van alles mis. Bij een schot van Renée de Rooij stopt de keeper de bal met haar schouder. De scheidsrechters gaan echter mee in het appelleren door de tegenstander. Bal zou in het gezicht zijn geweest. Renée er ook af met 2 minuten, Coach Kees er af met rood. In ondertal verliezen we de wedstrijd, in mum van tijd staan we met 14-18 achter. Aalsmeer recht nog eens de rug, stapje voor stapje komen onze meiden dichterbij, knokken voor elke meter, beetje getergd en inmiddels gesteund door een volle Bloemhof Hal 2. Het mag niet zo zijn, ook deze wedstrijd wordt verloren. Maar dit keer onterecht. Na de wedstrijd veel tumult, E&O merkt daar gelukkig weinig van, er moet een knop om bij Aalsmeer Dames 1 ….

Doelpunten : Nanda (5), Gwen (5), Denise (4), Nina (2), Laura (1), Tessa (1), Kymani (1), Esmee (1)

 

Leave a Reply