Trial dames weekend in de Bloemhof

22 en 23 Augustus 2020

Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen, de Bloemhof is weer open en Covid-proef gemaakt. Onze meiden trainen al langer, eerst buiten en de laatste weken ook weer binnen. Ze hebben zin in het nieuwe seizoen. Als DB selectie trainen ze samen met de Dames Senioren selectie en dat vergt weer andere disciplines. Spelen met hars bijvoorbeeld. Eelt kweken is het devies en gebruik maken van tape, vooral veel tape. De handen moeten er duidelijk nog aan wennen. En heb je van die onhandigheden heb ik uit betrouwbare bron. Naar de WC gaan is geen probleem, alleen dat WC papier he …. Dat blijft maar plakken.

Zaterdagochtend vroeg. Nog wat slaperig vanwege het vroege tijdstip. Dames Coach Herman Schaap heeft een intensief programma in elkaar gedraaid. Maar gelukkig ook voldoende tijd voor wat ludieke momenten. Zo is de warming-up eigenlijk een kopie van een pupillen training. De Dames hebben er zichtbaar plezier in en zo wordt er ontspannen toegewerkt naar het serieuzere werk. Er wordt op verschillende spelvormen en wedstrijdsituaties getraind, goed om te zien wat een vorderingen en de laatste jaren zijn gemaakt en dit gaat weer een stap verder. Trainen met meiden die meer ervaring hebben en zo ontstaat er een leuke mengelmoes van oud en jong. Na 2,5 uur trainen zit het er op. Even een break met lekkere broodjes van Michel, die gelukkig ook zijn deuren weer heeft kunnen openen.

Het gehele gezelschap verplaatst zich naar de waterlelie. Even weer opnieuw opwarmen in de sporthal waar ook de lenigheid wordt getest. En daar valt best nog aan te werken zo blijkt. Nu moet ik zeggen dat ik mijn benen ook al wat jaren niet meer in mijn nek leg, maar hier moet je toch wel een beetje een acrobaat voor zijn. Hier valt denk ik nog wel wat te halen, goede warming up voorkomt tenslotte blessures. Het zwembad is inmiddels vrij en de bootcamp gaat daar verder. Heerlijk even wat anders, andere technieken. Zo zie ik kikkersprongen, salto’s en vooral veel lol. Toch is deze bootcamp best intensief. Een beetje gesloopt zijn ze wel aan het einde van de middag. Nog even bij Heren 1 kijken en dan op tijd naar bed.

Zondagochtend starten we een uurtje later. Eerst nog een teamfoto van de DB selectie en vervolgens weer een lekkere training. Weer veel spelvormen en wedstrijdelementen. Logisch, want vanmiddag staat een Trial met Dames 1 op het programma waar een groot aantal meiden van de DB selectie aan mee zullen doen en ook hun debuut zullen maken. Hoe leuk kan dat zijn. Na wederom een goede lunch is het voorbereiden op de wedstrijden tegen Hercules DS1 en VZV DS2. Ik bespeur concentratie bij Herman, altijd goed om te zien. Die heeft de wedstrijden waarschijnlijk in zijn hoofd al 10 keer gespeeld. De Dames 1 met onze toppers in de gelederen winnen van Hercules en verliezen van VZV. Ik zeg, prima gespeeld, biedt perspectief voor het komende seizoen.

Volgende week vrijdag vertrekken we naar Bensheim voor een aantal oefenwedstrijden op zaterdag. Daar wachten ons leuke Duitse en een Zwitserse tegenstander. Ook hier speelt de B Jeugd met hars. In vergelijking met vorg jaar kunnen we zeggen dat we daar alvast op hebben geoefend. De kop van het seizoen is er af .. lekker

Leave a Reply