Traktatie van gemeente voor handbalkampioenen

Aalsmeer – De handbal kampioenen van Green Park Aalsmeer zijn tijdens de huldigingsavond binnen de handbalvereniging afgelopen donderdag 6 juni in het zonnetje gezet door de gemeente. Wethouder Bart Kabout van sportzaken kwam met een traktatie voor alle handballers van Green Park. De handbalheren hebben dit seizoen twee titels gepakt: De eerste prijs bij de Bekerfinale en onlangs de landstitel na twee keer winst op Kembit Lions. De schaal is terug in Aalsmeer en dat is alweer voor de veertiende keer.

De dubbele winst dit jaar mag best bijzonder en een top-prestatie genoemd worden. Voor het eerste seizoen was Wai Wong hoofdcoach (na vele jaren meegedraaid te hebben met Bert Bouwer) en gestart werd met een vernieuwd team na afscheid van vier klasse handballers en halverwege de competitie moest Aalsmeer het zonder sterspeler Samir Benghanem doen, die geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd met het Nederlandse team.

Wai Wong had wel de beschikking over enkele trouwe en al ervaren spelers als Donny Vink (uitgeroepen tot Speler van het jaar), Don Hartog, Armando Besseling en Jeromy van der Ban. Laatstgenoemde twee spelers komen uit de eigen jeugdopleiding van Green Park Handbal Aalsmeer.

Wethouder Bart Kabout van sportzaken trakteerde namens de gemeente als bedankje voor deze mooie (sport)promotie voor Aalsmeer op een barbecue voor de hele vereniging. De cheque werd overhandigd aan coach Wai Wong en Jimmy Castien, die na dit succesvolle seizoen afzwaait als speler van het eerste.


De kampioenen van Green Park Handbal Aalsmeer met derde van links wethouder Bart Kabout van Sportzaken.


Wethouder Bart Kabout feliciteert coach Wai Wong met de behaalde kampioenschappen.

 

Foto: Kicksfotos.nl
Bron: Nieuwe Meerbode