TOP-4 BENE-LEAGUE LIGT HEEL DICHT BIJ ELKAAR

MAX DE MAAT EN RENÉ DE KNEGT VOL VERTROUWEN OVER GOEDE AFLOOP AALSMEER

Het is de afgelopen maanden duidelijk gebleken, dat de vier topteams in de BENE-League dicht bij elkaar liggen qua spelniveau. Dát maakt de halve finales zaterdag en de finale zondag tot een ongetwijfeld boeiend spektakel. Max de Maat van Aalsmeer is daar duidelijk over: ,,Iedereen zou van elkaar kunnen winnen en daarom denk ik dat wij een goede kans hebben.”

Aalsmeer moest het een tijdje doen zonder cirkelloper Samir Benghanem en dat bood voor de robuuste Westlander de gelegenheid meer speelminuten te maken. En hij pakte die kans met beide handen en liet niet alleen verdedigend, zijn specialiteit bij Aalsmeer, maar ook aanvallend zien dat hij zijn mannetje staat.

,,Ja, ik vond zelf ook dat ik lekker speelde. Het team draaide ondanks het ontbreken van Tim Bottinga en Samir Benghanem goed. En ik kon daar prima in mee draaien. We hebben als ploeg gemerkt, dat er op verschillende posities jongens zijn die de ervaren spelers kunnen afwisselen zonder dat het niveau naar beneden gaat. Het is nu aan de trainers om er verder op de juiste manier mee om te gaan. Als team zijn we door alle zaken die zich afspeelden dichter naar elkaar toe gegroeid.”

HECHT TEAM

Het zal dus spannend worden, verwacht ook De Maat die na zijn overstap van Quintus naar Aalsmeer geen moment spijt heeft gehad van die transfer. ,,Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Wij zijn een hecht team geworden en dat is niet alleen gebeurd qua spelniveau maar ook op sociaal gebied. Dat voelt goed en heel vertrouwd.”

En over de kansen zegt hij: ,,De bovenste vier teams liggen zó dicht bij elkaar dat ik geen uitspraken durf te doen over wie er in de finale komt. Zaterdag hebben we eerst Lions en daar zullen we onze handen vol aan hebben. Als het lukt om die te winnen, dan zien we zondag wel wat er verder gebeurt. Gaat het mis, dan kunnen we nog steeds blij zijn met het resultaat en kunnen we ons gaan voorbereiden op de NL League.”

NL LEAGUE

Max de Maat kijkt al even over de Final Four heen naar de strijd om de Nederlandse titel die daarna volgt. ,,In die NL League heb ik het gevoel dat we weer aardig op nul beginnen. De invloed van corona hebben we dit seizoen nog steeds wel gemerkt, maar daar lijken we nu  vanaf te zijn. Ik vind ons titelkandidaat, maar er zijn meerdere teams die goed op dreef zijn dit seizoen. Ik kijk er vooral naar uit om de titel te verdedigen. Volgende week begint die strijd al en ik verheug me daar erg op.”

GELIJKWAARDIGHEID

Ook keeper René de Knegt, oorspronkelijk afkomstig uit Zoetermeer, wijst op de gelijkwaardigheid van de topteams. ,, Die vier ploegen zijn al het hele seizoen constant en zijn niet op die plekken gekomen door geluk. De eerste wedstrijd tegen Lions zal weer een echte kraker worden. Het resultaat zal worden bepaald door het team met de meeste inzet. Vorig jaar hebben wij laten zien dat als het om de prijzen gaat wij een andere energie naar boven kunnen halen.”

De Knegt verkeert in uitstekende vorm en heeft geen blessures of andere mankementen. ,,De samenwerking met collega Marco Verbeij is perfect. Zowel tijdens de wedstrijden als op de training voelen we elkaar feilloos aan. We wisselen veel af tijdens de wedstrijden en dat geeft voor ons allebei een goed gevoel. We willen natuurlijk allebei keepen, maar we gunnen het elkaar ook. Ook dat is heel belangrijk binnen een team.”

FIT BLIJVEN

Voor de NL League, die volgend weekend begint, verwacht De Knegt een soortgelijk scenario als vorig jaar. ,,Het zal niet aan het begin al beslissend zijn en alle teams maken kans om voor de Best of Three te gaan spelen. Als er geen gekke dingen gebeuren en wij fit blijven, maken we wéér een goede kans op de titel.”

AD SPORT/PETER LOTMAN   

Leave a Reply