TIM BOTTINGA GAAT MET AALSMEER AAN HET ECHTE WERK BEGINNEN

‘IK VERWACHT NIET DAT ER EEN DERDE WEDSTRIJD NODIG IS’

Eindelijk begint zaterdag met de eerste finalewedstrijd tussen OCI/Lions en GreenPark/Aalsmeer het echte werk. Niks alternatieve competitie, maar een heuse krachtmeting tussen de twee teams die al zo vaak de nationale titel veroverden. Tim Bottinga, het kanon van Aalsmeer, blikt vooruit.

De 27–jarige schutter met die bionische arm, komt zelfverzekerd over als we hem naar de kansen van zijn ploeg vragen.

,,Ik denk, dat de kracht van Aalsmeer en Lions heel dicht bij elkaar ligt. Ik verwacht dan ook twee spannende wedstrijden, maar ik ga er niet vanuit dat er een derde wedstrijd nodig is. Lions heeft wél het thuisvoordeel, dus wij moeten die eerste partij daar gelijk knallen. Als alles in Aalsmeer dan goed verloopt, kunnen we mooi thuis kampioen worden.”

De Hagenaar in Aalsmeerse dienst kijkt tot nu toe terug op een vreemd seizoen.

,,Ik heb vooral het publiek ontzettend gemist. Onze trouwe supporters die ons altijd zo geweldig steunen. Tijdens de finalewedstrijden is het helemaal een gemis. Normaal zitten er 1500 man in de sporthal en nu is het bijna leeg en daardoor voelt het heel anders allemaal.”

SPEKTAKEL

Ondanks alle beperkingen is Bottinga ervan overtuigd, dat het een spektakel wordt.

,,Als ik kijk naar de vorm van ons team, denk ik dat we er klaar voor zijn. Wij hebben een paar jongens die dit al eerder hebben meegemaakt en precies weten wat ze moeten doen. De gasten voor wie het nieuw is, zullen het hoofd koel moeten houden. Wij zullen het met z’n allen moeten doen en als oudere spelers kunnen we ze daarbij helpen. Dan komt het allemaal wel goed.”

Tim Bottinga vertrok zo’n acht seizoenen geleden bij Quintus en maakte de overstap naar Aalsmeer.

,,Het was een perfecte timing, omdat Aalsmeer BENE-League ging spelen en Quintus niet. En ik wilde graag hogerop. Bij Aalsmeer is het allemaal perfect geregeld. Je krijgt individueel een super goed programma voor de handbaltrainingen en de extra krachttrainingen. Daarnaast zijn alle randzaken heel goed geregeld. Dat kun je zien aan de jongens die naar de buitenlandse topclubs gaan en aan het feit dat we twee keer achter elkaar  Nederlands kampioen zijn geworden.”

STERK ONTWIKKELD

Ook de makkelijk scorende Bottinga heeft zichzelf sterk ontwikkeld.

,,Dat heeft met een aantal zaken te maken. De trainers en coaches, de spelers om mij heen, veel trainen, goede begeleiding. Daardoor ben ik zo ver gekomen. Bert Bouwer en Wai Wong hebben een andere cultuur binnen het eerste team gebracht. Dat is de basis voor de successen.”

Tim Bottinga praat over handbal zoals hij ook altijd binnen de lijnen zijn favoriete sport beoefent: vol passie, met ongelofelijk veel energie en met de kracht van een orkaan. Maar als hij over de toekomstige blijde gebeurtenis vertelt, fonkelen zijn ogen helemaal van intensiteit. Glunderend: ,,Ja, mijn vriendin Loes en ik krijgen half november een kleintje. Een jongetje  weten we al. Maar het maakt mij niet uit hoor, een jongetje of een meisje, als het maar een gezonde baby is. Wij kijken er erg naar uit. En als die kleine een beetje opschiet, kan die straks mijn plek overnemen…, haha. Ik ga hem trainen linkshandig of tweehandig te worden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

 

Leave a Reply