SUPERIEUR AALSMEER OVERKLAST MOEGESTREDEN VOLENDAM

FORMATIE VAN SUCCESCOACH BERT BOUWER OP ALLE FRONTEN OPPERMACHTIG

Wie had gehoopt op een spannende tweede finalewedstrijd tussen GreenPark/Aalsmeer en Kras/Volendam kwam zondagmiddag bedrogen uit. Maar wie wilde genieten van tophandbal kon zijn hart ophalen. Het team van succescoach Bert Bouwer stal de show en prolongeerde op imposante wijze de landstitel. Met 34-20 werd Volendam teruggestuurd naar huis en nog niet eerder was het verschil tussen twee finale-kandidaten zó groot.

Dat was jammer voor de neutrale toeschouwers, want op de eerste tien minuten na was er van spanning nauwelijks sprake. En dat is wat de handballiefhebber toch het liefste ziet. Een tweestrijd met een afloop die tot vlak voor het einde niet te voorspellen valt. En dan nog bij voorkeur een beslissing over drie wedstrijden. Dat alles zat er in de bomvolle en sfeerrijke Bloemhof dit keer niet in. De overmacht van de thuisclub was té groot en geen moment in het verloop van het eenzijdige duel wekte Volendam de indruk dat het serieus aanspraak mocht maken op de overwinning.

In het begin, bij 1-3, leek het er even op. Vooral ook toen Volendam-doelman Dennis Schellekens een strafworp en een break onschadelijk maakte. Maar na die eerste gelijk opgaande tien minuten was het vervolgens hoofdzakelijk Aalsmeer dat het spel dicteerde. Twee keer Rob Jansen, Samir Benghanem, Donny Vink (2x) en Tim Bottinga zorgden toen al voor een flink gat bij 14-9. Zlatko Pavicevic, Filip Petterson en Abuu Forfana deden gelukkig nog iets terug, waardoor de 15-12 ruststand tenminste nog enig perspectief bood.

KEEPERS VAN FORMAAT

Ook in de slotfase van die eerste helft liet Dennis Schellekens met opnieuw een gestopte strafworp zien dat hij een keeper van formaat is. Dat gold trouwens óók voor zijn collega bij Aalsmeer tussen de palen. René de Knegt onderscheidde zich herhaaldelijk met beslissende reddingen en was vooral in het tweede half uur nauwelijks te passeren. Het was typerend, dat Volendam na de rust slechts acht doelpunten kon produceren. Waarbij de uitblinkende De Knegt kon steunen op de voortreffelijk verdediging met Jimmy Castien (in totaal al zijn vijfde landstitel), Samir Benghanem, Pepijn Michielsen en Tim Bottinga in het hechte middenblok.

Direct na het wisselen ging het al snel mis met Volendam. Fonfana leed twee keer balverlies met de keeper aan de kant. Fataal, zo bleek, want de attente en razendsnelle Donny Vink schoot vier keer achter elkaar raak in het lege doel en uit de break-out. Het was in die periode de show van Donny Vink, die uitstekend speelde en in totaal weer eens negen keer scoorde. Binnen vijf minuten was het 19-13 en toen was al duidelijk, dat Volendam in deze vorm geen bedreiging kon vormen voor het gedreven Aalsmeer.

OPPERMACHTIG

De ploeg van Bert Bouwer en assistent Wai Wong was op alle onderdelen superieur: in de verdediging, met de aanvalscombinaties, de gevarieerde schoten én de spelers toonden vooral meer gretigheid en strijdlust. Halverwege de tweede helft, bij 23-16, geloofden de Volendammers er al niet meer in. Het werd nóg erger toen eerst Tim Bottinga twee keer van grote afstand raak schoot in het lege doel. En vervolgens Destin van Dijk twee streepjes achter zijn naam kon laten zetten. Dit tot groot genoegen van pa Hans van Dijk, die onlangs zelf kampioen werd met Tachos en promoveerde naar de BENE-League. Dat worden volgend seizoen interessante duels tussen vader en zoon…

Van 23-16 werd het 31-16 en dat was het sein om aan de kant alvast te beginnen met het vieren van een feestje. Tim Roefs en Evert Kooijman deden nog wat terug, maar Nils Dekker (stopt ermee) en Max de Maat zorgden bij 34-20 voor het slotakkoord. Waarna de huldiging kon beginnen en Mike ‘Multi’ van der Laarse, René Romeijn en Petra Rooyakkers, de drijvende krachten achter de perfecte organisatie, konden terugkijken op een geweldige happening.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****): Ondanks het grote krachtsverschil was het een boeiend kijkspel, vooral ook door het voortreffelijke spel van Aalsmeer. Coach Bouwer (zijn vierde titel al weer) had de zaken perfect voor elkaar en zijn tactisch concept klopte aan alle kanten. De beide supportersgroepen roerden zich flink en dat zorgde voor veel sfeer.

Scheidsrechters (****): William Weijmans en Rick Wolbertus floten een uitstekende wedstrijd. Het was soms lastig, maar het krachtsverschil was te groot om het echt moeilijk voor het ervaren koppel te maken. Ze bleven rustig en lieten zich geen moment van de wijs brengen.

Doelpunten Aalsmeer : Donny Vink (9), Tim Bottinga (7), Vaidas Trainavicius (4), Rob Jansen (3), Destin van Dijk (3), Jeremy van der Ban (2), Max de Maat (2), Don Hartog (2), Samir Benghanem (1) en Nils Dekker (1).

Doelpunten Volendam : Florent Bourget (4), Alex Benderis (3), Filip Petterson (3), Abou Fofana (3), Tim Roefs (3), Zlatko Pavicevic (2), Evert Kooijman (1) en Dennis Schellekens (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN    

 

 

 

Leave a Reply