Succes Schoonmaak VOC Amsterdam D1- FIQAS/Aalsmeer D1

Nadat de jongens van Aalsmeer op zaterdag, net als de tegenstander, al in het zand van Venlo in actie waren gekomen, stond er op zondag samen met de meiden van de D1 nog een laatste wedstrijd op het asfalt op het programma. De wedstrijd vond plaats aan de rand van Amsterdam-Noord. Om de tweede kleedkamer te openen was er behalve een sleutel ook een broodmes nodig, en voor het vullen van de bidons mochten we van het keukentje gebruik maken, maar dat mocht de pret niet drukken. Het coachen werd vandaag bij afwezigheid van Erik door Pieter gedaan. De instructies waren helder: goed bewegen zonder bal, het eigen spel blijven spelen en vooral niet gaan mopperen op elkaar of de scheidsrechter.

Nadat het voor ons spelende team van VOC kampioen geworden was, begonnen we 10 minuten later dan gepland aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt was voor Aalsmeer, tot 3-3 kon VOC steeds aanhaken, maar daarna ging het lopen bij de dames en heren van FIQAS. Er werd goed samengespeeld en zowel door het midden als vanaf de hoeken werd er gescoord. Aalsmeer was op een 10-4 voorsprong gekomen toen VOC een penalty wist te verzilveren, 10-5. Voordat we aan de limonade gingen werd de voorsprong nog even snel vergroot naar 6 punten, ruststand 11-5.

In de tweede helft bleek tot de verrassing van de betreffende spelers, dat je ook als rechtshandige speler prima doelpunten kunt maken vanuit de rechter hoek. De keeper had lekkere stops, ook van afstand belandde er af en toe een mooi schot in de touwen en zo liep onze D1 verder uit, 17-8. Even werd het gaatje weer wat kleiner, 18-10, maar daarna zat de verdediging van Aalsmeer potdicht, terwijl de doelpunten aan de andere kant wel vielen. Met een mooie 10-24 einduitslag en een prima gespeelde wedstrijd kwam er voor het merendeel een eind aan gemengd handballen, 6 van de 8 gaan volgend seizoen naar de C.

Sjors, Esmée, Quinty, Lisa, Max, Cedric, Sven en Koen, jullie hebben vandaag goed laten zien wat jullie kunnen. Het was een mooi seizoen, dat wat rommelig begon met langdurige blessures, waardoor er veel invallers nodig waren, maar toen dat achter de rug was kon er gebouwd worden. Na de kerst werd Esmée toegevoegd, waarmee er nog meer stabiliteit in het team kwam en er in de zaal en op het veld gestreden werd binnen de top 3. Havas was duidelijk te sterk, maar de wedstrijden tegen Leidsche Rijn eindigden twee keer in gelijk spel. Bij het Jac Stammestoernooi eindigde de D keurig in de winnaarspoule, ook een prestatie om trots op te zijn. De komende weken is er natuurlijk nog het handbalkamp en wordt er nog gebeachhandbald, dus helemaal over is het nog niet met handballen, maar het krijgt een wat andere vorm.

Leave a Reply