Strijd en Sensatie in de Bloemhof DB1

08-12-19 Green Park DB1 – VZV DB1 22-22 (6-9)

Ze komen om te winnen, VZV uit ’t Veld, voor niets anders. Voor Green Park is dit weer een seizoen om te leren. Met bijna alleen maar 1e-jaars is het soms aan poten, maar het gaat ons goed af. We doen gewoon mee en voor niemand echt onder. Ook niet voor VZV. Onze meiden staan een beetje op scherp, het wereldje is namelijk heel erg klein en er sijpelt wel eens wat door ….

1e helft. Met 2 fotograven van Aalsmeer zijde en één van VZV ontgaat ons niets vandaag. Scheidsrechter is een ervaren kracht, nog even gedoe om de wedstrijdbal vandaag. VZV is niet blij, maar Aalsmeer bepaalt, we spelen met ‘onze’ bal … In het begin is het erg aftasten; het vizier staat nog niet echt op scherp, aan beide kanten. VZV opent de score uiteindelijk, maar Aalsmeer blijft bij. Green Park zal als team moeten opereren; slim zijn en de kansen benutten. En daar hapert het een klein beetje. We krijgen de kansen, maar hebben wat pech, vizier staat niet net op scherp. Aan de andere kant is het overigens niet anders, dus de marge blijft klein. Voor het neutrale publiek overigens een prima wedstrijd om naar te kijken; snel, strijdlust en van beide kanten passie. Ik kijk weer uit mijn ooghoek, kijk naar de coaching van beide kanten. Coach van VZV druk aan de zijlijn, Coaches van Aalsmeer de rust zelve. Maar ook daar brandt het van binnen. Halverwege de 1e helft kan VZV toch een kleine marge nemen, niet veel, maar net voldoende. We lopen tegen wat gele kaarten aan en zelfs een tijdstraf. Rusten met een 6-9 achterstand.

2e helft. Werk aan de winkel. Ook voor ons valt er vandaag wat te halen. Eigen spel spelen. Onze ‘loopjes’ doen. VZV hanteert de 6-0 verdediging. Twee spelstijlen, verschillende visies, verschillende manier van coachen. We lopen al snel in. Roos heeft het vizier op scherp staan en kan afdrukken. De marge wordt kleiner, de hele zaal voelt het, hier zijn wel mogelijkheden. Iedereen gaat er nog eens voor zitten. De tijd verstrijkt, verschil loopt uit naar 4 punten, maar Green Park haalt weer bij. Ik twijfel even Om de foto’s aan Kick Spaargaren te laten en mij tussen de rest van het publiek te mengen. Hup Aalsmeer!. Nog 2 minuten op de teller .. 20-22 achter. Wat valt er nog te halen. En dan gaat het snel, heel snel. Green Park loopt de break, maar Cinthya loopt tegen 2 minuten aan. Wedstrijd gespeeld, toch? Maar VZV verspeelt ook weer de bal, nog een break voor Aalsmeer. Ik probeer een waarheidsgetrouw verslag te geven, maar zelfs mijn reporter vergeet te noteren. In ieder geval een strafworp, we maken de 21-22. Nog 30 seconden op de teller. VZV in ondertal inmiddels, Green Park staat heel offensief. Pass van VZV. Renée onderschept met een laatste inspanning.  Danila is al onderweg … de pass is op maat, grote stappen .. de klok tikt weg .. nog 3 seconden .. nog 2 … bammm … de bank veert op, van de tribune klinken oerkreten. Het voelt als een overwinning en misschien is het dat ook gewoon …. Mooi handbal, van beide kanten, dit is waarom we er allemaal zo van houden. Volgende week naar Rotterdam, iets op Zuid ….

Doelpunten : Door de spanning helaas niet meer bij te houden 😉

Leave a Reply