Storm in en om De Bloemhof, winst voor DB1

09-02-20 Green Park DB1 – DSS 24-15 (10-11)

Afgelastingen door het hele land, voetbal ligt er uit, diverse handbal wedstrijden vanwege gevaar op de weg en zelfs het NK tegen-wind-in-fietsen kan geen doorgang hebben. Storm Ciara laat zich gelden, code Oranje. Maar onze meiden handballen gewoon, thuis tegen de dames van DSS uit Heemskerk. We hebben wat recht te zetten na de stevige nederlaag in de uit wedstrijd. Ze laten lang op zich wachten, toch afgelast misschien? We checken nog een keer de website, nee, gaat gewoon door. Een half uurtje voor aanvang komen de dames toch de Bloemhof in. Mooi, we spelen.

1e helft. We starten voorzichtig, het is aftasten. Even weer aan elkaar wennen, kijken hoe de tegenstander zich opstelt, welk spel spelen de dames uit Heemskerk. Het duurt lang voordat we de 1-0 op het scorebord kunnen zetten. Ook de 2-0 volgt al snel, maar wordt afgekeurd vanwege vermeend cirkel lopen. DSS scoort wel aan de andere kant en zo wordt het ineens toch lastig. We kunnen geen afstand nemen en dat zou wel moeten vandaag. We spelen technisch beter, maar fysiek is het van beide kanten stevig. Uitdelen en incasseren. De score loopt gelijk op, we komen af en toe zelfs op achterstand, maar trekken telkens weer bij. Vlak voor tijd een mooie break. Opnieuw ziet de scheidsrechter een cirkelfout. Daar waar we met een 11-10 voorsprong de rust in hadden kunnen gaan, valt het doelpunt alsnog aan de andere kant. We rusten met 10-11. Het zal anders moeten.

2e helft. Tijd voor de coaches om het spel bij te sturen. Tempo zal omhoog moeten en we zullen effectiever moeten zijn in het afronden. We kunnen gelukkig de achterstand als snel ombuigen in een voorsprong en zelfs een klein gaatje slaan. Dat is wat de wedstrijd nodig heft om in ons voordeel te beslissen. Er ontstaat bij DSS irritatie en dat komt hun spel niet ten goede. Uitdelen en incasseren. Niet miepen. Ineens gaat het hard en lopen we verder uit. Het spel is op de wagen en we zien een paar mooie aanvallen. Lekker is het om nu ook een links-hander op rechts te hebben. Die burgert al aardig in zo. Uiteindelijk winnen we met 24-15. Niets op af te dingen, goede 2e helft, opdrachten uitgevoerd.

Komende 2 weken zijn we vrij. Een aantal zoeken de sneeuw op, fijne vakantie allemaal en houdt het heel.

Doelpunten : Lisa 7x, Mandy 4x, Simone 3x, Kymani 3x, Rozemarijn 2x, Britney 2x, Renée 1x, Cinthya 1x, Robin 1x

Leave a Reply