STERKHOUDER RENÉ DE KNEGT VERWACHT OPNIEUW SPANNING EN SENSATIE

DOELMAN VAN AALSMEER HOOPT VOOR EIGEN PUBLIEK DE TITEL TE PAKKEN

Hij was afgelopen zondag één van de sterkhouders in de winnende formatie van GreenPark/Aalsmeer. Doelman René de Knegt verrichtte op cruciale momenten een aantal knappe reddingen en leverde met zijn optreden een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke overwinning. ,,Ik verwacht, dat het zondag net zo’n wedstrijd wordt met veel strijd en spanning.”

De Knegt (26) is een keeper van formaat. Met die ijzersterke dekking voor zich groeit hij regelmatig naar grote hoogte. ,,Die perfecte samenwerking met de verdediging is mede de oorzaak van het succes”, geeft de Zoetermeerder mede de credits aan zijn ploeggenoten. ,,We weten precies wat we aan elkaar hebben. Ook de samenwerking met de andere keeper, Marco Verbeij, is super en zorgt voor een goede onderlinge concurrentie. We vullen elkaar aan, stimuleren elkaar en gunnen elkaar óók het succes”, aldus De Knegt die begon bij Gemini in zijn woonplaats Zoetermeer en via het Haagse Hellas en Hurry-Up Zwartemeer inmiddels aan zijn derde jaar bezig is bij Aalsmeer.

Hij oogt gelukkig, is ontspannen en zit zichtbaar lekker in zijn vel. Stralend zegt hij: ,,Ik woon nu een jaar samen met Margot Kulik en dat maakt mij heel blij. Met het handbal gaat het erg goed. De sfeer binnen het team en op de club is super. Veel jongens gaan buiten het handballen ook goed met elkaar om. En verder in mijn leven heb ik het ook onwijs naar mijn zin. Ik denk, dat daar de basis ligt voor een goed gevoel tijdens de trainingen en de wedstrijden”, verklaart De Knegt, die zich in het dagelijks leven bezig houdt met de Supply Chain, analyses maken voor het bestellen en verdelen naar de winkels, bij Lidl Nederland.

DE TRIPLE HALEN

René de Knegt was in het verleden al, samen met zijn broer Nick, ambitieus. Grote plannen voor de toekomst. Die heeft hij nog steeds. ,,Maar ik wil vooral dit jaar de titel binnenhalen met Aalsmeer. Komend jaar heb ik nog een contract bij Aalsmeer. Ik zou graag nog de triple willen halen, de landstitel, supercup en de beker. Door corona was dat helaas niet mogelijk in één seizoen. Maar hopelijk nu dus wel. Ik speel graag in een bomvolle hal. Dat geeft toch een andere lading aan de wedstrijd. Ik vind het mooi om die interactie met het publiek te hebben.”

De overwinning op Volendam was dus mede te danken aan de topvorm van De Knegt. ,,Het was super mooi. Maar het was vooral ook een teamprestatie. Het klopte allemaal en alles kwam precies op het goede moment samen. We hadden ons goed voorbereid en tactisch hadden Bert Bouwer en Wai Wong de zaken perfect voor elkaar. Wij waren er klaar voor om de strijd vol aan te gaan. Dat gold trouwens ook voor Volendam. Vanaf het begin was die vechtlust direct merkbaar. Dat geeft in het team een bepaald gevoel waardoor je net een stapje harder kunt lopen. Uiteindelijk hebben wij dat iets langer kunnen volhouden.”

VECHTEN VOOR ELK PUNT

Ook aanstaande zondag in Aalsmeer (15.30 uur) zal het er weer om spannen, is ook de verwachting van De Knegt. ,,Het wordt weer net zo’n wedstrijd waarin beide ploegen gaan vechten voor elk punt. Volendam zal enorm gemotiveerd zijn om er nog een derde wedstrijd te kunnen uitslepen. Wij moeten die agressiviteit voor onszelf in goede banen leiden en rustig blijven nadenken. Vooral ons houden aan de gemaakte afspraken. Dan maken wij een goede kans om het thuis te beslissen. Vorig jaar haalden we de titel uit bij Lions. Het zou mooi zijn om dit jaar het kampioenschap voor onze eigen supporters hier in De Bloemhof binnen te halen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN