Spannende eerste helft dames a1

Spannende eerste helft

Na een vrij weekend hadden de A meiden van FIQAS Aalsmeer weer veel zin in een potje handbal. De wedstrijd stond tegen de nummer 2 van de competitie gepland: D.S.O. Dus de reis ging richting Den Helder. D.S.O. begint de aanval, deze werd meteen door Feline gestopt. Over en weer zijn er snelle aanvallen wat echter niet in een doelpunt resulteert. Meteen worden er aan beide kanten overtredingen gemaakt. Bij D.S.O. wordt er een speelster 2 minuten uitgestuurd, maar toch weten ze wel 1-0 te maken. De eerste gele kaart is voor FIQAS. Kaylee beweegt goed op de cirkel en maakt het eerste doelpunt voor FIQAS.

Door slordig aangooien komt FIQAS snel met 5-1 achter. De meiden worden gelukkig goed gecoacht en staan weer fel en scherp te handballen, zodat Rochelle perfect in de kruising gooit: 5-2. Door verkeerd verdedigen krijgt FIQAS een penalty tegen, Feline staat goed in haar doel en weet deze eruit te houden. Zelfs de rebound wordt geblokt! FIQAS gaat met veel snelheid de aanval in, de bal wordt kort overgespeeld en Lynn maakt het 5-3. De eerste penalty voor FIQAS wordt door Gwen gescoord: 5-4. De wedstrijd wordt steeds harder, de gele kaarten vliegen in het rond. Wat is het lastig die nieuwe regel wat betreft indringen. Kaylee staat goed te storen, weet de bal te onderscheppen en komt alleen op de keeper af: 5-5. De eerst volgende aanval is Kaylee weer niet te stoppen, het lijkt wel of ze vleugels heeft een vliegend doelpunt vanaf de hoek: 5-6. D.S.O. heeft een snelle en beweeglijke nr. 9 die 2 keer achter elkaar weet te scoren: 7-6.
FIQAS krijgt een penalty mee, maar deze wordt hard naast gegooid! FIQAS komt in de laatste fase van de eerste helft met een man minder te staan. Roos weet de bal in de verdediging te onderscheppen en gaat met 2 man in de rug op de keeper af en weet er 7-7 van te maken. FIQAS krijgt nog een penalty mee maar deze wordt niet met overtuiging geschoten. In de laatste 30 seconden weet D.S.O. nog wel te scoren, zodat de teams met 8-7 de rust in gaan.
De motiverende woorden in de rust en tips werden goed uitgevoerd. Sanne wist de kruising te vinden: 8-8. FIQAS zette vanaf de opbouw verschillende wissels in en scoorde daar af en toe uit. Beau was fel op de cirkel en liep zich vrij waardoor ze aanspeelbaar is en kan scoren: 14-11. Lisa en Kaylee hadden een één-tweetje volgens het boekje waardoor Lisa de stand op 14-12 wist te zetten. De onderlinge strijd ging steeds feller, de gele kaarten werden weer vaak getrokken. De penalty’s werden door D.S.O. goed benut. FIQAS wist deze er niet in te krijgen. In de laatste fase van de wedstrijd bleef D.S.O. scherp en rondde de aanvallen beter af, waardoor ze konden uitlopen naar een voorsprong van 10. Eindstand: 27-17.

Doelpunten: Gwen 4, Rochelle en Kaylee 3, Beau 2, Aimee, Lisa, Lynn, Roos en Sanne 1. Penalty gestopt door Feline.