SEW neemt de punten mee naar Nibbixwoud.

26-01-20 Green Park DB1 – Westfriesland SEW 25-31 (10-13)

Op voorhand weten we dat we aan de bak moeten. SEW is geen onbekende tegenstander meer. De meiden kennen elkaar, van de wedstrijden onderling, van de toernooien, van het tophandbal spelen. Het zal vandaag lastig worden. Hal 1 in de Bloemhof is hermetisch afgesloten, daar wordt vandaag gebadmintond. Wij spelen in Hal 2. En dat is leuk. Publiek zit lekker dicht op het veld. Publiek dat ook vandaag weer in grote getalen is op komen dagen. B2 speelt na ons, dus dat is een bonus wedstrijd, twee voor de prijs van één zeg maar.

1e helft. Het is belangrijk dat we scherp zijn, dat we onze kansen benutten. SEW neemt de leiding in de wedstrijd met een 0-2 voorsprong, maar we komen bij en weten ook goed bij te blijven. SEW is snel in de break, maar ook Aalsmeer kan er wat van. Twee teams, die beiden willen winnen. En dat geeft altijd spektakel. De score loopt lang gelijk op. Mooie acties van beide kanten en Aalsmeer kan zelfs de voorsprong pakken, stand gaat naar 9-6. Het loopt niet bij SEW. Coach is niet blij en laat zich gelden. Die is redelijk duidelijk naar zijn meiden. Ik weet niet of dat de trigger is, maar voor we het weten zijn de rollen weer om gedraaid. SEW scoort 6x op rij en dan kijken we ineens naar een 9-12 achterstand. De break is weer genadeloos. Waar wij op de cirkel missen, ligt de bal aan de andere kant er vliegensvlug in. We rusten met een 10-13 achterstand.

2e helft. Kunnen we er nog een wedstrijd van maken? Het is SEW dat de score opent, maar de ruggen worden gerecht. Aalsmeer komt stapje voor stapje dichterbij. Het mee gereisde publiek van SEW coacht lekker mee, die zijn nog niet zeker van hun zaak. We komen tot een 17-17 gelijke stand en dat is op dat moment gewoon verdiend. Nu vasthouden, maar dan gaat toch ook bij SEW de machine weer draaien. We moeten lossen, kunnen niet aanhaken en ze lopen ineens weer gestaag uit. We eindigen met een 25-31 nederlaag en dat is in de verhouding van de wedstrijd. Komende weken spelen we weinig. Opladen voor de rest van de competitie. Hoog eindigen in de middenmoot, doelstellingen behalen!

Leave a Reply