Ruime overwinning in Rotterdam-Zuid voor DB1

15-12-19 Feyenoord DB1 – Green Park DB1 17-33 (8-14)

Rotterdam-Zuid, Charlois of zoals we daar zeggen Sjaarloos. Ik ben er geboren en getogen. En dan is het een hele rare gewaarwording; handballen tégen Feyenoord, mijn club. Onderweg zet ik het “Hand in Hand” nog maar eens in, maar ik krijg weinig gehoor vanaf de achterbank. Toch is de keuze snel gemaakt, ik ben voor onze meiden vanochtend, natuurlijk. Vanmiddag doe ik mijn andere pet wel weer op.

We spelen om 13:00 uur, of toch niet? Op zaterdag wordt alles in het werk gesteld om onze wedstrijd te verzetten. Onze toppers van het Nederlands Dames team spelen namelijk tegelijk de WK finale tegen Spanje en natuurlijk willen we kijken. We bellen nog naar Japan om te vragen of ze daar misschien wat kunnen schuiven, maar gelukkig heeft Feyenoord het goed voor elkaar. Verlossend berichtje, er is een groot scherm in de kantine en wij spelen gewoon wat vroeger. Mooi geregeld.

1e helft. Green Park neemt direct het initiatief. Feyenoord is de rode lantaarndrager in deze competitie en we zijn aan onze stand verplicht. We lopen al snel uit naar een 0-5 voorsprong voordat de dames in het rood en wit wat terug kunnen doen. Het verschil is gemaakt, nu verder uitbouwen, maar dan stagneert het toch een beetje. Het gaat te gemakkelijk en dat leidt tot slordigheden. Overigens niet dat het ons deert, daarvoor is het verschil te groot. Ruststand 8-14

2e helft. Zelfde beeld. Feyenoord kan geen vuist maken en we spelen deze wedstrijd een beetje plichtmatig. We zien wel mooie acties die helaas door het scheidsrechter duo niet altijd naar waarde wordt ingeschat. Jammer. Er zit geen spanning op deze wedstrijd en we lopen rustig uit naar een 17-33 overwinning. Mooi resultaat zo voor de winterstop. Hier en daar wat pijntjes, dus mooi even bijkomen de komende weken. Klaar maken voor de tweede helft van het seizoen en zien wat onze mogelijkheden zijn.

3e helft. WK Finale Handbal. Balonmano. Nederland – Spanje. Blijven kijken in Rotterdam of snel terug naar De Bloemhof ? Onze dames hebben nog nooit zo snel gedoucht. Start via de radio in de auto, restant kijken bij Michel. Ik ben voor. En wat een sensatie. Slechte start voor Nederland, maar ze trekken bij en lopen zelfs uit. Resultaat is inmiddels bekend. Nederland wint het WK handbal, met een zinderend slot. Er gebeurt van alles en dat zullen we ons nog lang heugen. Inmiddels mijn andere pet op gedaan. Feyenoord wint van PSV. Mooi weekend, heel mooi weekend.

Doelpunten : Lisa 6x, Rozemarijn 5x, Simone 4x, Danila 4x, Kymani 4x, Britney 4x, Robin 3x, Nina 2x, Julia 1x

Leave a Reply