Prima start hv aalsmeer dames 2

Prima start dames 2!

Nadat dames 2 van FIQAS Aalsmeer vorige week niet goed kon beginnen aan de competitie was dit voor deze week tegen VZV goed op de rit dankzij de hulp van teamleden van dames 4. Coach Gaby had een mooi gevulde bank en kon met een team aan de slag dat er echt zin in had! Natuurlijk niet geheel op elkaar ingespeeld, maar wel met voldoende ervaring om er met elkaar lekker tegen aan te gaan. Dat ze nog niet zo op elkaar waren ingespeeld werd wel wat zichtbaar, maar dat trokken ze snel recht.

Een verslag: “VZV opende de score vanaf de cirkel. Wij missen helaas onze eerste kans maar ook VZV mist daarna regelmatig, net als wij… We pakken het scoren op en zo maakt Eva de 1-1. VZV is in het begin gretig en ook meer op elkaar ingespeeld, maar dankzij het zeer goede keeperswerk van Quirine kunnen ze niet echt van ons weglopen! We staan even met 3-2 achter maar maken vrij snel weer gelijk. Daarna volgt er weer mooie stop op een hoekbal door Quirine. Maar VZV houdt aan en ze scoren de 4-3 vanaf de hoek na 10 minuten spelen.
20151011 DS2 4 klein. Daarna volgt een mooie score door Anouk, vanaf de opbouw en is het 4-4. We missen helaas een terecht gekregen penalty waardoor het even later 4-5 staat voor VZV (na 13 minuten spelen). Na wat veel missen over en weer en het te snel willen afronden van onze kant maakt Cindy de 5-5 na 17 minuten spelen.

Dan krijgt VZV een penalty met wederom een zeer goede stop door Quirine! Lianne scoort vervolgens een mooie break out en dan staan we voor met 6-5. Heel even want de nummer 10 van VZV maakt gelijk: 6-6 na ruim 20 min. Er volgt iets later weer een goede stop van Quirine, waarna Cindy mooi laag vanaf opbouw raak schiet en hebben we een 7-6 voorsprong met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft. Dan maakt de opbouwer, nummer 5, van VZV gelijk met een half hoog schot en staat het 7-7 met nog 3 minuten op de klok. Nicky schiet dan net niet raak, onze break out mislukt. Quirine stopt nog weer een keer heel goed. En VZV scoort nog 1x wel we staan bij de rust met 7-8 achter.

Na de rust maakt Anouk snel gelijk, het staat 8-8, mooi vanaf de hoek. VZV schiet ook in de tweede helft nog wat over, maar wordt wel zekerder in het scoren.
De keepster van VZV staat in de tweede helft goed en wij missen een penalty. VZV scoort een paar keer weer vanaf de hoek en we staan dan met 10-8 achter. We creëren wel ruimte maar zijn net niet snel genoeg in afronding. Marloes scoort vanuit hoek en dan staan we met 11-9 achter. Even later scoren we een penalty wel en wordt de stand 10-12… En meteen daarna scoren we weer en is het 11-12. Marloes dekt de hoek van VZV beter uit en dan maakt Lianne mooi gelijk 12-12. VZV herpakt zich weer en vanaf de cirkel en door een eenvoudige twee wissel met de hoek staan we weer met 12-14 achter. Eva scoort van afstand mooi tegen. Het wordt 13-14. Dan volgt er een penalty voor VZV: 13-15. We hebben het even wat moeilijker, vooral in de dekking. Ook aanvallend laten we het wat liggen, zodat het na 18 minuten 15-17 voor VZV is. De tegenstander maakt zelfs 18-15 terwijl wij wat kansen missen door op de paal te schieten. De volgende penalty schiet Eva er goed in: 16-18, we blijven er voor gaan! VZV scoort, stand dan: 19-16 achter. Toch weten we elkaar weer wat beter te vinden, de uitdaging zit nog in het afronden. Er volgt een mooi schot van afstand door Lianne, we kruipen weer dichterbij en staan nog met 19-17 achter. VZV scoort maar wij vanaf de cirkel door Nicole ook weer (20-18) met nog 4 min te spelen. We hebben echt voldoende kansen, spelen leuke wissels en ook voldoende op snelheid. Dan scoort Cindy nadat ze in de 5-1 positie de bal mooi weet te veroveren: 19-20 met nog 1 minuut. Spannend! VZV scoort niet in hun aanval en wij vallen nog één keer snel aan, en…krijgen een penalty in de laatste seconde. Heel erg spannend! Eva scoort, echt gaaf, en zo eindigen we met een verdiend 20-20 gelijkspel. Een prima start!