PEPIJN MICHIELSEN VOORLOPIG AAN DE KANT BIJ AALSMEER

Aalsmeer kan de komende weken niet beschikken over verdedigingsspecialist Pepijn Michielsen. De onfortuinlijke handballer kwam bij een actie in de dekking onzacht in botsing met ploeggenoot Samir Benghanem.

Michielsen toch nog grappen makend: ,,Ik kreeg zijn elleboog op mijn neus en tja, dan wint de elleboog het over het algemeen…, haha”

De neus van Michielsen is inmiddels rechtgezet, maar hij moet voorlopig nog aan de kant blijven. ,,Van de doctoren zou ik na een aantal weken weer gewoon mogen handballen, maar dan wel met een neusbeschermingsmasker op.”

Michielsen heeft echter begrepen, dat in veel sporten zo’n masker mag, maar niet in het handbal. ,,Ook internationaal is er wel eens met een gezichtsmasker gehandbald, maar in Nederland is het niet toegestaan”, aldus Michielsen teleurgesteld.

,,Dat is vooral nu vreselijk balen”, vervolgt hij. ,,Zeker met de komende wedstrijden tegen Visé, Bocholt en Pelt. Dat zijn juist de wedstrijden waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen.”

 

PITTIG ALLEMAAL

 

Pepijn Michielsen zit, ondanks het mankement aan zijn gezicht, merkbaar lekker in zijn vel. ,,Ik woon nu samen met mijn vriendin in het Westland in De Lier. Wij hebben daar in juni samen een huis gekocht. Ik werk inmiddels al weer een jaar in De Lier bij Koornstra & Co op de financiële afdeling. Via Paul Vis ben ik daar terecht gekomen en het bevalt me prima.”

 

De Brabander is een druk baasje inmiddels. ,,Naast alle uren in de zaal werk ik 32 uur bij Koornstra en op de vrijdagen studeer ik aan de Universiteit van Amsterdam. Ik volg daar de deeltijd Master Accountancy & Control. Vrij pittig allemaal om dat te combineren, maar tot nu toe lukt dat nog steeds.”

 

OM DE PRIJZEN SPELEN  

 

Aalsmeer behoort ook dit seizoen weer tot de ploegen die om de prijzen gaan spelen. Michielsen, die na zijn overstap van Hellas als handballer een formidabele ontwikkeling heeft doorgemaakt, over de kansen: ,,Wij doen het op dit moment goed. Dat komt vooral ook, omdat we een brede selectie hebben met veel jong talent en daarbij ook nog ervaren jongens.”

 

De concurrentie ligt echter op de loer. Michielsen: ,,Lions is zoals altijd goed, maar ook Volendam en Hurry-Up hebben een sterk team. Het zal voor ons nog lastig genoeg worden. In de BENE-League liggen de ploegen dicht bij elkaar. Bocholt en Sporting Pelt blijf ik toch altijd als de favorieten zien. Het belangrijkste is, dat mijn blessure snel geneest zodat ik weer lekker met het team kan handballen.”

 

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

Leave a Reply