Opleidingsteam Heren Aalsmeer behalen gestelde doelen op laatste speeldag!

De mannen van de opleidingsploeg bevonden zich halverwege augustus in een warme sporthal in Lemgo gelegen in Duitsland. Hier werd de basis gelegd voor het seizoen doormiddel van een oefenwedstrijd en een aantal teambuildingsactiviteiten, waaronder een potje voetgolf. Ook werden tijdens deze trip de doelen vastgesteld voor het seizoen 2023-2024. Hoewel een Westlander gekscherend zei dat we kampioen moesten worden, werd uiteindelijk vastgesteld dat we de top vier in de Eredivisie en de kwartfinale van de beker zouden moeten worden behaald. Ook zouden we niet mogen verliezen van de onderste zes teams van het vorige seizoen.

Matige start
Na een overwinning in de eerste speelronde tegen EHC, kon de laatst genoemde doelstelling na speelronde twee al niet meer worden behaald. In Sint Pancras werd namelijk tijdens de feestweek van Aalsmeer verloren van Vrone/Berdos, een ervaren ploeg met goed ingeslepen spelsystemen. Ook in Sint Pancras vond op dat moment een feestweek plaats, echter waren de mannen van Vrone daar duidelijk minder door afgeleid dan onze eigen jongens. Hierna werden er gemixte resultaten geboekt tegen V&L, Arnhem, Bevo 2, WHC/Hercules, E&O, BFC, Tachos en Hellas. In de loop van het seizoen begon de ploeg elkaar steeds beter aan te voelen en werd de juiste vorm gevonden. Waardoor er zelfs een cameraploeg van NH Sport langs kwam bij een wedstrijd om de jongens te filmen of was dat toch om dat wij een geweldige en enige vrouw van de eredivisie als coach hadden? Het betere spel resulteerde in een zeer nette reeks van acht overwinningen op rij! Wat de kansen, ondanks een matige start, op een hoge klassering open hield.

Voorrondesbeker
Naast de competitiewedstrijden in de weekenden vonden er doordeweeks bekerwedstrijden plaats, wat natuurlijk toch een extra inspanning is voor de jonge ploeg. Ondanks de extra belasting was de kampioen van de eerste divisie Aristos Amsterdam, met een aantal bekende gezichten in het team, de eerste tegenstander die in het bekertoernooi werd verslagen. Hierna volgde de A-jeugd van Volendam dat met ruime cijfers werd overlopen. En in de derde ronde speelde we een harsloze wedstrijd tegen Saturnus Leiden, de nummer 1 van de hoofdklasse. Hoewel er door het gemis van de hars een aantal ballen werden gegooid richting Scheveningen of over de zijlijn belanden werd ook deze club aan de zegekar gebonden. Ten slotte, plaatste de mannen zich tegen competitiegenoot Volendam 2 voor de achtste finales van de beker.

Tweede seizoenshelft
In de tweede helft van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Echter, was het team zoekende in februari met vier verloren wedstrijden achterelkaar. De duim leggen op het exacte probleem was lastig met verschillende meetings en gesprekken tot gevolg. Uiteindelijk brachten deze gesprekken het team dichter tot elkaar en werd de vorm van halverwege het seizoen net op tijd teruggevonden.

Dit resulteerde in twee mooi overwinningen op BFC, die vonden plaats in zowel de beker als competitie. Erg knap, want BFC had op dat moment meer dan 6 maanden niet verloren. In de kwartfinale van de beker werd tegen E&O een zeer spannende wedstrijd gespeeld, maar werd er uiteindelijk wel aan het langste eind getrokken met een 37-36 winst als eindstand. Een opleidingsploeg in de halve finale van de Nederlandse Beker, dat was al meer dan 10 jaar niet voorgekomen en dus een unieke prestatie! Aalsmeer 1 was de tegenstander in deze wedstrijd en uiteraard wist de hoofdmacht dit prachtige verenigingsaffiche te winnen. Met een finaleticket voor het eerste als uitkomst. Zonder onze sterke bekerreeks had het eerste waarschijnlijk een zwaardere tegenstander geloot. Wij geloven dan ook dat wij ook een steentje hebben bijgedragen aan de fantastische bekerzege van Aalsmeer 1 in Almere.

Ook in de competitie werd na de vier nederlagen een eindsprint ingezet om toch nog de top vier te halen. Na zeven overwinningen op rij moest er op de laatste speeldag in de Bloemhof van Feyenoord worden gewonnen en wel met negen doelpunten verschil. Na lange tijd op acht doelpunten voorsprong gestaan te hebben werd Feyenoord met vijftien doelpunten verschil verslagen doormiddel van een echte teamprestatie. Hierdoor werd de begeerde vierde plek op de valreep bemachtigd op basis van doelsaldo.

Volgend seizoen
Ondanks af en toe wisselende resultaten kan het team trots zijn op de ontwikkeling gedurende het seizoen, het spel en de behaalde doelen. Wij willen graag de supporters bedanken die ons het hele seizoen overal achterna reisde, de vrijwilligers die de zaken rondom de wedstrijden regelen en de sponsoren van de club die geld stoppen in de (disco)busreizen, teambuildingsactiviteiten en het voorbereidingsweekend. Zonder jullie inzet, tijd en geduld hadden we dit niet gekund! En volgend seizoen?! …. wellicht dan toch het doel van die gekke Westlander overnemen?