Ook tweede team Green Park Aalsmeer in halve finale

Door: Jaap Maars.
Nadat dinsdag het eerste herenteam bekerhouder Volendam versloeg was het donderdag de beurt aan het tweede team om zich ten koste van E&O Emmen te plaatsen voor de halve finale. Beide teams komen uit in de eredivisie, een treetje lager dan de BeNe League.

Het vlaggenschip van Green Park speelde tegen Volendam al een prima partij maar de mannen van het tweede team deden hier niet voor onder. In de eerste helft constant een voorsprong van twee punten. Pal voor het rustsignaal stokte de machine even zodat de Emmenaren terug konden komen en zelfs de pauze ingingen met een 18-19 voorsprong.

Rollen omgedraaid
In het tweede bedrijf werd de draad weer opgepakt mede door spelverdeler Jordy Neeft die een uitstekende wedstrijd speelde. Ook Kick van Veen in het doel onderscheidde zich met spectaculaire reddingen. De rollen waren weer omgedraaid en Green Park nam, net zoals in de eerste helft, het heft in handen. De spanning was te snijden kort voor het eindsignaal bij een 37-35 voorsprong voor de Aalsmeerders. Weer kwam E&O terug tot tot 37-36.

Verlossend
In de slotseconde een vrije worp voor Emmen waarbij een muur werd gevormd door de Aalsmeerse verdediging. De bal vloog over de muur maar keeper Cody van As raakte het leer met de vingertoppen aan waarna de bal tegen de paal belandde. Direct daarop klonk het verlossende eindsignaal en doken alle spelers van dolle vreugde op elkaar.

Loting zaterdag
Een bijzondere prestatie; beide herenteams in de halve finale. De kans bestaat dus dat de mannen van Aalsmeer daarin tegen elkaar uitkomen. Behalve de twee Aalsmeerse teams heeft ook Lions zich geplaatst. Vierde ploeg is Bevo dat gisteravond met 41-26 over DFS Arnhem heen walste. De loting is komende zaterdag.

Foto’s Jaap Maars

Bron: Aalsmeer Vandaag