Heren junioren a1 2019 september 1

Oefenwedstrijd Heren A in Duitsland

Na een week eerder in Emsdetten goed te hebben gepresteerd op de Emsdetten-cup, stond afgelopen zondag 1 september een oefenwedstrijd tegen Bergischer Leeuwen HA op het programma. Een aansprekend team, spelend in de hoogste jeugd van Duitsland en een mooie sparringpartner om 3 keer 25’ tegen te oefenen. Een week eerder was er in Emsdetten gelijk tegen gespeeld, dus de teams waren aan elkaar gewaagd.

Wai en Mark pakten deze gelegenheid aan om een aantal zaken uit te proberen, dus de uiteindelijke uitslag deed er niet toe. Wel leuk voor het meegereisde publiek om te zien dat er bij vlagen uitstekend werd gehandbald, dat er een aantal zaken al redelijk ingepast waren maar ook de kwetsbaarheid in de verdediging. De uitstekende hoeken van de Duitsers werden bij vlagen goed vrijgespeeld, het sluiten ging soms niet vanzelf en op kracht duwden onze Oosterburen soms net even door waar de Nederlandse tegenstanders stoppen. Bijzonder leerzaam!

Na de lange autorit startten de Aalsmeerders goed en tot 10-9 ging de wedstrijd gelijk op. Na 15 minuten (13-11) nam Wai een time out om een aantal zaken door te spreken. Helaas werd de eerstvolgende kansen gemist, een aanval later balverlies geleden en liep de tegenstander uit naar 17-11. Dit gaatje werd niet meer gedicht waardoor de eerste helft werd afgesloten met 22-16.

In het tweede deel kwam een ander team in het veld, waardoor de spelers even weer aan elkaar moesten wennen. Bergischer maakte daar goed gebruik van en liep langzaam uit naar 10 punten; niet verontrustend want het spel zag er goed uit, enkel de kansen werden niet allemaal benut. Via 28-18 (na 11’) stabiliseerde het verschil, mede omdat Green Park Aalsmeer met 7 spelers ging spelen. Even wennen voor de nieuwe spelers wat de gedachte was, maar daarna resulteerde dat direct effect. Mooi om te zien hoe dat leerproces zich afspeelt. Na 20’ in het tweede deel was de stand 36-26, maar daarna liep het verschil nog iets op door wat technische fouten aan Aalsmeerzijde. Stand na 2 delen (50’) 40-28.

Het derde deel startte flitsend. Binnen 4 minuten was de stand 41-32 en greep de Duitse coach naar een time out. Dat resulteerde direct omdat Green Park Aalsmeer twee keer suffig balverlies leed, maar ook omdat Bergischer met 7 veldspelers ging spelen. Door uitstekend verdedigen bleef Green Park Aalsmeer in het spoor, sterker nog, ze knabbelden iets van de achterstand af (44-34). Dit verschil had zelfs nog iets kleiner kunnen zijn als er iets nauwkeuriger op het lege doel was gegooid (3x). Tot 48-38 na 15’ in het derde deel bleef het verschil 10 punten, maar daarna was de pijp een beetje leeg aan het raken. Uiteindelijke stand was 55-41, met de constatering dat het gat met de Duitse tegenstanders aan het slinken is: op kracht en zorgvuldigheid valt nog steeds te winnen, maar tactisch en technisch zijn er grote stappen voorwaarts gezet. Een prima oefenpot tegen een sportieve tegenstander, waarna er nog even 2,5 uur terug werd gereden J.