Oefencampagne door den lande voor Dames 1

Oefencampagne door den lande voor Dames 1

Er stonden dit weekend twee wedstrijden gepland, zaterdagavond tegen SEW Westfriesland DS2 en zondagmiddag tegen MHV’81 DS1. Beide teams zullen we ook in de competitie tegen gaan komen, dus een prima graadmeter. Het is alleen niet echt naast de deur, in totaal tikken we zo’n 400 kilometer weg.

04-09-21 SEW Westfriesland DS1 – Green Park DS1 47-13 (22-5)

Zaterdagavond, oefenwedstrijd. SEW Westfriesland DS2. De tegenstander van vandaag blijkt echter eredivisionist SEW Westfriesland DS1 te zijn. En, heel eerlijk, dat is andere koek. De thuisblijvers kunnen de wedstrijd via SEW youtube kanaal volgen met live commentaar, dat dan weer wel. Green Park speelt slordig en elk klein foutje wordt direct afgestraft. Al in de eerste helft loopt de score enorm op. Onze dames hebben weinig in te brengen vandaag, het siert ze dat ze wel blijven proberen. Dit is echt nog een maatje te groot. We vliegen er uiteindelijk af met 47-13. Nog wel een mooi moment na de wedstrijd als Nanda Jansma en Noël Reus worden bedankt door hun oude club. Nu snel naar huis, op tijd naar bed, morgen weer een wedstrijd.

Doelpunten : Britney Fanger 6x; Noël Reus 2x, Robin Sahalessi 2x, Nanda Jansma 1x, Danila Korenwinder 1x, Lisa Hölscher 1x

05-09-21 MHV’81 DS1 – Green Park DS1 29-33 (15-14)

Mill, Noord-Brabant, MHV’81. Het dorp heeft 6000 inwoners, bekendste (oud) inwoner : Reinout Oerlemans. Vorig jaar bleek dit een gelijkwaardige tegenstander en behaalden we uiteindelijk een mooie overwinning in één van de weinige thuisduels van de door Covid-19 gestopte competitie. Vandaag dus een oefenduel. Het is telkens weer wennen aan de opstelling; althans, wennen aan het ongewone. Geen vaste posities nog, waardoor het soms zoeken is naar elkaar, naar de vorm, naar de gaten in de verdediging van de tegenstander. Aalsmeer neemt de leiding, maar we zien een gelijk opgaande wedstrijd. Halverwege de 1e helft neemt MHV’81 wat verder afstand, het verschil loopt op naar 4 doelpunten. We missen de scherpte daar waar MHV’81 juist wat extra gas geeft, aangemoedigd door coaches en wisselspeelsters. Aalsmeer recht echter de rug en sluipt langzaam weer dichter bij. Even is het schrikken als aanvoerster Britney Fanger ongelukkig valt en geblesseerd moet afhaken. We rusten met een 15-14 achterstand.

In de tweede helft zet Aalsmeer het betere spel door. De score loopt gelijk op, en komen we halverwege voor het eerst weer op voorsprong. Op de bank van MHV’81 is het inmiddels wat stiller geworden en het vertrouwen op een goede afloop groeit bij onze dames en de meegereisde supporters. Nog even een moment als Renée de Rooij wordt “aangevallen” door een wat vreemd insect. De scheidsrechter helpt een handje door het beestje vakkundig plat te trappen. Het verstoord de wedstrijd verder niet, langzaam wordt de score uitgebouwd en nemen we een 29-33 overwinning mee naar Aalsmeer. En dat voelt na de wedstrijd van gisteren toch best lekker. De competitie komt dichter bij. We kijken er naar uit.

Doelpunten : Britney Fanger 9x, Lisa Hölscher 7x, Noël Reus 6x, Renée de Rooij 3x, Sonja van Wechem 3x, Amber van der Lans 2x, Robin Sahalessi 1x, Danila Korenwinder 1x, Kymani van Putten 1x

Leave a Reply