Nummer 1 tegen de nummer 4

Nummer 1 tegen de nummer 4, dat beloofde op papier een wedstrijd te worden. De eerste helft was dat zeker en dat was de verdienste van Houten. De Green Parkers lieten zich de eerste 10 minuten verrassen door het aanvallende spel met 7 veldspelers, waardoor er tegen een kleine achterstand werd aangekeken. Rap werd dit hersteld naar 3-3, echter deze lijn werd niet doorgetrokken door de Aalsmeerders: slordige passing, wat missers in de afronding en goed verdedigende werk van Houten voorkwamen dat Aalsmeer afstand kon nemen. Houten speelde een prima spel, goede loopwegen en met veel druk naar voren. Een ruststand van 11-11 was een terechte afspiegeling van het veldspel van de eerste helft, dus in de rust werd er een andere tactiek besproken, nadat de mannen eerst waren gewezen op hun ‘prestaties’ in de eerste helft.

Wai startte de tweede helft met 7 veldspelers en dat werkte direct: bijna iedere aanval van Green Park Aalsmeer was raak en snel namen ze afstand, mede omdat de verdediging van Aalsmeer beter stond én ook de keeper ballen pakte. Hierdoor ging ook de snelle break draaien en werd er weer het herkenbare spel gespeeld. Houten had blijkbaar veel moeten geven in de eerste helft, want de energie vloeide langzamerhand weg en dat resulteerde in toch wel een groot verschil in goals. Via 22-15 na 45’, 28-16 na 52’ stoomde de eindstand naar 33-19.

Vermeldenswaardig waren nog het goede optreden van keeper Kick (na 50’ ingevallen voor Timo) en van Stan die op de stoorderspositie (5-1) goed werk verrichtte en in de aanval nog 2 of 3 keer scoorde.

Leave a Reply