NK Beach voor Jongens C1 gestaakt vanwege extreme hitte

Op 24 en 25 juni stond het NK Beach Handball op het programma in Venlo.
De Beach Tigers van de C1 hadden alle voorafgaande toernooien al gewonnen en gingen vol vertrouwen dit NK tegemoet.

Naast de tegenstanders, was er nog een extra uitdaging voor de jongens. Dit weekend was het namelijk extreem warm.  Het was daarom heel belangrijk om goed te drinken, schaduw te zoeken en rust te pakken waar mogelijk.

Al snel bleken de jongens in de poulefase op zaterdag te sterk voor HV Niedorp, Hurry up en ook Feyenoord had geen antwoord op het spel van Aalsmeer.

Op de zondag werden nog hogere temperaturen verwacht. Gelukkig begonnen de jongens al vroeg aan hun eerste wedstrijd en was de zon nog mild. De Beach Boys werden verslagen en de halve finale volgde, nogmaals tegen HV Niedorp. Ook de tweede keer waren de jongens van Green Park te sterk voor hen en de finale was een feit!

De zon werd krachtiger, het zand werd heter, dus de beachsokken moesten aan van de coaches Dennis en Kalina. Zij deden er alles aan om hun jongens naar een overwinning te helpen. Na alle trainingen, het harde werken en de mooie resultaten zou een NK titel de ultieme beloning zijn!

Feyenoord bleek wederom de tegenstander te worden en naast de temperatuur liepen de spanningen verder op. Eerst nog even meegejuicht na de overwinning van de D jongens, die kampioen werden en toen zelf het veld op.
Nadat alle jongens waren voorgesteld kon het spektakel beginnen. Feyenoord scoorde direct de eerste twee punten, maar via de specialist Freek Maarsen stonden ze direct weer gelijk.

En toen werd het stil…… Alle wedstrijden werden per direct gestaakt.
Inmiddels waren er al meerdere mensen onwel geworden door de hitte en ook een arbiter was afgevoerd met een ambulance. De organisatie heeft hierom besloten het NK niet voort te zetten.

Totaal overdonderd werden de spullen ingepakt en ging iedereen richting huis.
Ondanks dit abrupte einde was het een enorm gezellig weekend geweest en hebben de jongens fantastisch Beach Handball laten zien. Daar mogen ze trost op zijn.

Hoe het verder gaat met de finale wedstrijd is nog onduidelijk.
Verdere besluitvorming door NHV moet worden afgewacht.

Wordt vervolgd