Nipt verlies Green Park Aalsmeer heren HA in de beker

Op woensdagavond 11 december ’19 trad Green Park Aalsmeer HA aan tegen HAVAS HS1, de eredivisieploeg uit Almere. Na eerdere winstpartijen tegen HAVAS HS2 en Volendam HS4 nu een serieuze krachtmeting in de Bloemhof. Tijdens de warming up van beide teams liep hal 2 langzamerhand vol met publiek, zeker zo’n 120 mensen waren op deze bekerwedstrijd afgekomen: enerzijds nieuwsgierig hoe de A-jeugd het tegen een eredivisieploeg zou doen, anderzijds om te genieten van het dynamische spel van de youngsters.

En tja, hoe ga je nu beschrijven wat er allemaal gebeurde zonder al teveel kleuring te geven? Enfin, daar gaat ie:

HAVAS heeft verdiend gewonnen met 29-30, want als je één meer scoort dan je tegenstander….. dan win je! Green Park Aalsmeer HA was beter, maar miste veel te veel vrije doelkansen (zeker 8), de tweede helft was matig, bij vlagen onrustig & rommelig en dan weer afgewisseld door prachtige combinaties en dito doelpunten. Wat te denken van de splijtende pass over 25 meter door het midden van het veld op Armando die prima scoorde, een tweetal mooie steels en breaks van Jeromy en Niko in de laatste 4 minuten, 2 gemiste strafworpen in dezelfde eindfase, razendsnelle midden-uits met doelpunten, de Aalsmeerse verdediging die op links een paar keer hun telefoon kon gaan zoeken, de strafworpveeg van Niko tegen de onderkant lat erin, de onzinnige 2” straffen en het ontbreken van een dieprode diskwalificatie na een aanslag op Jeromy, aanvallen van meer dan een minuut en het vasthouden van de bal tot 7 seconden aan toe, de misser in de laatste seconden waardoor er net niet verlengd kon gaan worden………………. Er gebeurde van alles waardoor het publiek aan hun trekken kwam. Dat één van de scheidsrechters zich minder happy voelde door de uitingen van het publiek is kwalijk, uiteindelijk is gevoelde veiligheid wel belangrijk en dient los te staan van de besluiten die in het veld worden genomen.

Jammer dat het bekeravontuur hiermee eindigde, een volgende ronde met serieuze weerstand had weer bij kunnen dragen aan de ontwikkeling en het plezier. Gelukkig krijgen de mannen van Wai, Mark en Dennis de kans om begin januari 2020 hun krachten te meten tijdens de sterk bezette Sauerlandcup. Traditioneel één van de zwaardere Duitse toernooien waar dit jaar maar liefst 25 A-jeugdteams aan mee doen.

Foto’s Astrid Neeft. zie hier voor meer Foto’s

Leave a Reply