Monsterzege 63-23

Opnieuw taart voor de HA2.

Het laatste weekend van de kerstvakantie werd door diverse teams de competitie al weer opgepakt. Vido, de tegenstander van vandaag, had met moeite een team op de been kunnen brengen, maar wilde gelukkig toch komen spelen en de A2 van Aalsmeer mistte Julian en Lars die met de A1 naar Duitsland waren. Dit kon echter voor Aalsmeer goed opgevangen worden met een aantal spelers uit B1 en B2.

De eerste treffers waren voor Aalsmeer, Vido maakte nog 2-1, maar daarna was al snel duidelijk dat de punten niet naar Purmerend zouden gaan. Na 13 minuten spelen wisten de gasten pas opnieuw te scoren, terwijl door met name Luca, Jort en Thomas er volop het doel gevonden werd (10-2). Daarna werd de offensieve dekking van Aalsmeer iets vaker gepasseerd (16-6), maar zodra hier iets aan gesleuteld werd, zat de deur weer dicht. Er vielen wat tijdstraffen, wat tot extra oefenstof leidde. Niels en Maik pikten hun doelpunten mee, Jelle benutte een penalty en vanuit de hoek werd er door Matt af en toe lekker gescoord en zo werd het rust bij een stand van 33-10.

Na de rust met fruit en tactische tips gaf de tweede helft geen ander beeld te zien. Thomas en Jort konden nog steeds vaak vanuit de break het doel vinden, ook Martijn passeerde de keeper uit Purmerend, die overigens ook een paar keer vervelend door de bal geraakt werd. Het experiment om Kik mee te laten gaan in de aanval was niet echt succesvol, desondanks liep Green Park uit naar een 49-13 voorsprong. Er werd nog even gespeeld met een 6-0 aanval, maar dit liep niet, en Vido kon wel 4 keer op rij scoren, totdat Anvar nummer 50 in de touwen gooide: 50-17. Het leek er op dat de 60 doelpunten gehaald zouden gaan worden, wat volgende keer taart door coach Donny betekende. Vido sprokkelde nog wel enkele punten bij elkaar, maar de gasten leken het ook inmiddels wel wat op te geven, zodat onder andere Jort alle gelegenheid kreeg om nummer 60 erin te leggen. Na een eerdere mislukte poging mocht Kik vlak voor tijd nog een strafworp nemen, die hij nu wel verzilverde, maar het daarbij ontstane lege doel werd door Vido goed benut, zodat het laatste doelpunt voor hen was: 63-23.

Hierna werd er door het team en ouders genoten van zelfgebakken taart van Luca (die overigens direct nog maar even mee deed met Heren 4) en Thomas. Het team wacht nu met smart op de taart van de coach volgende week. Dan wordt het waarschijnlijk wel een andere wedstrijd, de tegenstander dan is het ook nog ongeslagen A&O.

 

Leave a Reply