Meiden tegen de Jongus

06-12-20 Greenpark DB1 – Greenpark HB1 31-23 (14-11)

Wat een lekker initiatief. Jeugd onderling laten spelen om toch enigszins wat competitie gevoel te hebben, want alleen trainen … houdt er dan de scherpte maar eens in. Onze dames van de B1 spelen vandaag tegen de mannen van de B1. Jeugddivisie tegen Jeugddivisie, de “Meiden tegen de Jongus”.

Eigenlijk is het heel raar, we zouden normaliter halverwege het seizoen zijn, hadden dan aardig kijk gehad op niveau, de vooruitgang, de progressie. Nu is het weer een nieuwe start, overigens nog steeds zonder vooruitzicht of er überhaupt een competitie opgestart gaat worden. Onze dames zijn aardig op elkaar ingespeeld, spelen toch al wat jaartjes samen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de mannen van de HB1 lastig kan inschatten, ken het spelniveau niet, dus weet ook niet wat ons te wachten staat. Heb ze gewoon het afgelopen jaar niet zien spelen en in een jaar kan er veel gebeuren.

1e helft. Vaste lijnen, vaste patronen, bal rond laten gaan, tempo verhogen. Heerlijk om weer te zien. Thuisblijvers kunnen alles weer volgen via de livestream en die zien een leuke wedstrijd ontstaan. De meiden bepalen het spel, maar de mannen haken aardig aan. Die zijn wat onrustiger in het spel, maken wat meer fouten en daar maken de dames gebruik van. We rusten met een 14-11 voorsprong voor de meiden.

2e helft. Ik denk ik ga voor de foto’s aan de andere kant zitten, maar we spelen, zoals tegenwoordig gebruikelijk, ook de tweede helft dezelfde kant op. Corona-regel. Spelbeeld is hetzelfde. Duidelijk beter op elkaar ingespeeld lopen de meiden verder uit. Fysiek ontloopt het zich overigens ook niet zo heel veel. Want aanpakken hebben ze inmiddels ook wel geleerd. Wat kleine frivole acties met lobjes. Als keeper doe je er weinig aan. De meiden winnen met 31-23 …. Volgende week een kans op revanche voor mannen …. We gaan dan op herhaling. Hopen dat Danila weer kan aanschuiven, en Nina, hopen dat de vandaag opgelopen blessure mee valt.

 

Leave a Reply